Home Vijesti Održana III redovna sjednica BNV

Održana III redovna sjednica BNV

280
0

 

5

Sjednica je zakazana po hitnom postupku. Statut i pravilnik vijeća promijenjen. Vijećnici liste “Za Bošnjake, Sandžak I Muftiju” najprije nisu bili pozvani, za sjednicu saznali iz medija, da bi nakon njihove oštre reakcije dobili poziv.

Kako reče predstavnik liste “Za Bošnjake, Sandžak I Muftiju” dr. Jahja Fehratović jasno je zašto nisu bili pozvani jer je vladajuća većina BNV već izglasala organe I izvršni odbor.

“Mi smo jasno podvukli da vijećnici liste “Za Bošnjake, Sandžak I Muftiju” neće učestvovati u radu odbora vijeća sve dok se naša lista I Ugljaninova ne dogovore oko zajedničke platforme djelovanja”, kazao je Fehratović nakon sjednice.

Pored tačaka dnevnog reda usvojeni jednoglasno prijedlozi vijećničke liste “Za Bosnjake, Sandžak i Muftiju”: Zauzimanje stava u vezi odluke suda u Beogradu o rehabilitaciji četničkog vođe Draže Mihajlovića, i posthumno odlikovanje preminulom advokatu Todoroviću. Izvršen rebalans budžeta  koji iznosi 44 miliona dinara.

“Primitivizam, brutalno kršenje ustava I zakona, poslovnika, omalovažavanje vijećnika, oduzimanje riječi, kršenje svih propisa koje je propisalo Ministarstvo za ljudska I manjinska prava, to je ono što je obilježilo današnju sjednicu. Nažalost, politika devedesetih koju je predstavljao Ugljanin danas ponovo stanuje u BNV”, kazao je Tandir, dodajući da se moramo boriti da budžet BNV počne služiti Bošnjacima a ne Ugljaninovoj stranci.

S druge strane Ugljanin tvrdi da sredstva koja su izdvojena za BNV nisu potrošena.

“Čeka se da se svi  uključe u rad vijeća”,kazao je Ugljanin.

Ugljanin je osudio odluku Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Draže Mihajlovića I naglasio “da su danas mnogi shatili poruku Skupštine savjeta Evrope o stanju manjina u Evropi, koja kaže da se u Evropu na velika vrata vraća fašizam”.

Ni ova sjednica nije bila otvorena za medije, sve što se odlučivalo u ime Bošnjačkog naroda dešavalo se iza zatvorenih vrata.

N. Rebronja

 

1 2 3 4 5  7 8