Ugljanin na sjednicu Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća nije pozvao opoziciju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Vijećnički klub Liste „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ zaprepašćen je činjenicom da iz medija saznaje kako je predsjednik Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća Sulejman Ugljanin zakazao III redovnu sjednicu Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća za petak 15. maj 2015. godine u 14:30 h u Glavnom uredu Vijeća bez da su na sjednicu pozvani Vijećnici opozicije.

Ovakvo ponašanje predsjednika Vijeća za svaku je osudu i govori u prilog onome na šta Vijećnički klub Liste „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ već duže vrijeme upozorava da Ugljanin ne želi konstruktivnu opoziciju i da je BNV pretvorio u servis svoje političke partije.

Uigljanin nema ni zakonskog osnova da održi sjednicu na kojoj nije pozvao vijećnike opozicije, jer za redovnu sjednicu poziv mora biti upućen svim vijećnicima najmanje seadam dana prije održavanja sjednice.

Također, na vrijeme smo upozravali Ugljanina, repbličke vlasti i javnost da će Bošnjačko Nacionalno Vijeće izgubiti legitimitet ukoliko se u zakonskome roku ne održe sjednice Vijeća. Obzirom da  se taj zakonski rok bliži, Ugljanin ovako nezakonskim  pokušajem zakazivanja sjednice dovodi u pitanje opstanak Bošnjačkoga Nacionalnoga Vijeća i daje mogućnost zakonodavcu da isto izbriše iz Registra nacionalnih savjeta nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Upozoravamo Ugljanina da ovakvim postupcima nanosi nenadoknadivu štetu Bošnjacima, za šta će snositi i posljedice.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img