Home Rubrike Vijesti Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru

Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru

323

Danas je u Sali Doma omladine u Novom Pazaru održan deseti sajam zapošljavanja, na kojem je preko 1300 pozvanih tražioca posla imalo prilike pogledati štandove na kojima su se nalazili poslodavci, predati svoj CV i tako aplicirati za jedno od 120 radnih mjesta koja će se omogućiti na ovom sajmu. Direktor Filijale nacionlane službe za zapošljavanje Novi Pazar, gospodin Nihat Biševac istakao je da je na današnjem sajmu prisutno preko 25 poslodavaca koji su izrazili želju da uposle određene kadrove koji zadovoljavaju radna mjesta koje nude.

Načelnik za privredu grada Novog Pazara Ramiz Paljevac poručio je svim tražiocima posla da ne biraju mnogo, kao i da je svaki početak težak.

Današnjem sajmu prisustvovao je vlasnik firme „Moda Compania“ iz Italije Angelo Ammirati koji ističe da će se otvaranje fabrike u Bijelim Vodama dogoditi najdalje sredinom juna mjeseca.

Poslodavci zadovoljni odzivom građana. Tu su, ističu, da izađu u susret nezaposlenima.

Tražioci posla do sad u najvećem odzivu. Njihova brojka jasan je pokazatelj da je stopa nezaposlenosti u našem gradu velika. Mnogi od njih nisu htjeli pred kamerama.

Ovaj sajam idealna je prilika da se stopa nezaposlenosti u Novom Pazaru makar malo smanji, međutim puno je omladine koja hoće da radi, ali, nažalost nema mogućnost zaposlenja. Možda strani investitori budu imali sluha za nezaposlene u našem gradu.

H.Š.

Previous articleMuratović: Skandalozna odluka o rehabilitaziji Mihailovića
Next articleRepriza predstave “Bura” i premijera “Džinskog kola” u Regionalnom pozorištu