Muratović: Skandalozna odluka o rehabilitaziji Mihailovića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Za Bošnjake odluka je ništavna i bit će sistemski odbijena, poručuje direktor Instituta za Istraživanje genocida i zločina Admir Muratović

Prof. Muratović smatra skandaloznom političku odluku koja nije utemeljena na pravnim argumentima. Najviše štete mogli bi imati oni koji su donijeli i utjecali na donošenje ovakve odluke.

– Smatram da se radi o onim snagama kojim ne odgovara da srpski narod prepozna pogubnost jedne zakve politike, naglašava direktor Instituta.

A takva politika je baš te snage koštala i u Drugom svjetskom ratu, zatim 90-tih godina pa sve do sada.

Prof. Muratović smatra da su to one snage koje žele spriječiti, ili bar odložiti najavljeni srpsko-bošnjački dijalog. Za Bošnjake odluka o rehabilitaciji ima prvenstveno emotivne posljedice. Bošnjaci, kaže Muratović, znaju ko je bio Draža Mihailović. Za Bošnjake odluka je ništavna i bit će sistemski odbijena.

Bošnjaci, poručuje, vjeruju da će one snage u Srbiji koje prepoznaju pogubnost ovakvih odluka, ali I potrebu za pomirenjem između dva naroda, utjecati na stvaranje zajedničke budućnosti koja bi bila izvjesnija od prošlosti, ali i sadašnjosti.

A.Sofić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img