Naučna konferencija na FIS-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije danas je održana naučna konferencija na temu: „ Šerijjatsko-pravni i sociološko-psihološki tretman nasilja“. Cilj ove konferencije bio je naučno ukazati gdje se javljaju određeni vidovi devijacija nasilja. Prvi od izlagača bio je prof. dr. Enes ef. Svraka, koji je govorio o nasilnom ponašanju učenika u školi i stavu islama prema nasilju. On je ukazao na jezičko značenje nasilja, kao i na stav islama po tom pitanju.

Dekan departmana za Pedagoško-psihološke nauke na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, doc. dr. Mustafa Fetić bio jedan od izlagača. On je govorio na temu koja nosi naziv: „Šutnja prema nasilju znači njegovo odobravanje“.

Dekan Fakulteta za islamske studije prof. dr. Enver ef. Gicić također je bio jedan od izlagača. Njegova tema bila je: „ Islam kao vjera selama, mira i ljepote“. Dekan dr. Gicić navodi da se riješenje svakog problema nalazi u Kur'anskim ajjetima koji se slušaju i uče gotovo svakodnevno.

Fakultet za islamske studije, kao prva visokoškolska ustanova u Sandžaku prva je koja je pozvana da organizira skup ovakve vrste.

H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img