Home Rubrike Vijesti Promocija zbirke poezije “S one strane nade”

Promocija zbirke poezije “S one strane nade”

333
0

unnamedU rožajskom Centru za kulturu priređna je promocija zbirke poezije pod nazivom ‘S one strane nade’.

U prepunoj sali u Rožajama održana je promocija zbirke pjesama autora Braha Adrovića pod nazivom ‘S one strane nade’, govoreći o poeziji Adrovića promotor dr. Draško Došljak istakao je da je ovo njegova deveta zbirka . To je kako Došljak ističe zreli pjesnički pogled na neke ovoživotne i društvene probleme.

U ovom rukopisu se osjeća stih pun vremena i kao da je Adrović u toj pjesničkoj borbi protiv prolaznosti prebjegao na stranu vremena. Ta dimenzija prolaznosti potpuno se potire primjesom zvuka koji je kao otkucaj sata koji u tom pjesničkom vremenu najavljuje tišinu pjevanja.kroz poetiku ovoga rukopisa pratimo neobične svjetove ciji su oslonci i oni detalji od kojih je suštinski napravljena važnost života i našega i pjesnikovog. Ovi stihovi potvrdjuju autorovu prisutnost u svakoj strofi sa punom snagom svoje emocijeu slikama koje niže u bisernu ogrlicu istakao je u svom izlaganju prof dr Drasko Došljak.

Takodje promotor je bio i pjesnik Safet Hadrović Vrbički. U znak postovanja u doprinosu očuvanja kulture direktor Centra za kulturu uručio je portret autoru djelo akademskog slikara iz Rožaja Aldemara Ibrahimovića.

Zahvaljujući se na predivnom poklonu Autor Braho Adrović zahvalio se rožajskoj publici i takođe i gostima iz Beranama koje je predvodio nekadašnji gradonačelnik Vuka Golubović. Za Rožaje me vezu jake emocije i divni ljudi čast mi je da sam upoznao Aldemara Ibiša Kujevića koji je pronio slavu Rožaja i Crne gore kroz folklor i sve ostale hvala vam na predivnoj večeri istakao je Braho Adrović koji je potom pročitao nekoliko svojih pjesama.
Ferid Kujevic

Previous articleZbog iseljavanja mnoge škole u južnom Sandžaku ostaju bez đaka
Next articleMaturani gimnazije 30. septembar prošetali gradom