Home Rubrike Vijesti Velika manifestacija u Novom Pazaru ”Muzeji Srbije, deset dana od 10 do...

Velika manifestacija u Novom Pazaru ”Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”

339

Novopazarski Muzej ”Ras”, jedan je od 64 muzeja u Srbiji koji će, od 9.do 18.maja biti dio velike muzejske manifestacije pod nazivom ”Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”. U tom periodu, i Muzej ”Ras” biće otvoren za sve posjetioce od 10 ujutru do 10 uveče, uz besplatan ulaz za sve programske sadržaje.

U velikoj muzejskoj manifestaciji ”Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”, učestvovaće 37 gradova, a programi 64 muzeja i srodnih institucija, biće predstavljeni na 110 lokacija u našoj zemlji.

”Razlika između ove, i manifestacije Noć muzeja, koja, zbog nedostatka finansijskih sredstava u Novom Pazaru ni prošle godine nije održana, u periodu od 10 dana ulaz za sve muzejske posjetioce i za sve programske sadržaje biće besplatan.” –  ističe kustos novopazarskog muzeja Vladan Vidosavljević

Tokom te nove muzejske manifestacije, posjetioci Muzeja ”Ras”, pored redovne postavke, biće u prilici i da vide 7 arheoloških filmova. Manifestaciju podržava Delegacija EU u Srbiji a glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture i informisanja.

A.Šabotić

Previous articlePostavljen kamen temeljac za džamiju u Crnoči
Next articleNAČELNIK DURAKOVIĆ OGORČEN ZBOG HAPŠENJA BOŠNJAKA POVRATNIKA U SREBRENICI