Home Rubrike Vijesti Prestanite sa postrekivanjem za iseljavanje, dajte predloge za egzistenciju građana sjevera

Prestanite sa postrekivanjem za iseljavanje, dajte predloge za egzistenciju građana sjevera

369
0

Bjelopoljska partija izražava žaljenje i oštro osuđuje postrekivanje građana za iseljavanje sa sjevera Crne Gore. Već danima  dobijamo informacije od pojedinaca  koji obasipaju informacijama o masovnom iseljavanju građana sa sjevera,zatim u kojim gradovima u inostranstvu oni odlaze, koliko novca po osobi dobijaju na odredištu, kojim danima i koliko autobusa je u službi iseljavanja naroda pa čak šta više pružaju se i informacije koliko košta prevoz autobusima a koliko taksijem kako bi se građani sjevera bolje organizovali da napuštaju svoju domovinu.

Niko u javnosti nije našao za shodno da objasni građanima koji odlaze na kontraverzno odredište da se radi o sredini koju zbog opasnosti od radioaktivnog uticaja ne naseljavaju ni sami matični državljani, na dalje da je u mnogim slučajevima prihvat naših građana kolektivan, da u jednoj sobi boravi po osmoro ili dvanaestoro ljudi. S toga Bjelopoljska partija će se staviti u službi zaštite građana naše države jer ne možemo dozvoliti da se oni izlažu uslovima opasnim po zdravlje što će u bitnome da utiče i na njihovo  potomstvo.

Bjelopoljska partija zahtijeva da se prestane sa postrekivanjem iseljavanja građana sjevera Crne Gore a da se umjesto toga predlože konkretne mjere kako bi se stvorili neophodni uslovi za egzistenciju i opstanak naših građana u svojoj domovini.

S tim u vezi Bjelopoljska partija preduzeće hitne mjere u cilju davanja svog doprinosa rješavanju problema. Već od sjutra potpresjednik Bjelopoljske partije Rifat Zejnilović posjetiće Sjedinjene Američke Države prvenstveno Njujork gdje će se satati sa subjektima za koje smatramo da mogu dati posticaj rješavanju problema. Slične posjete će se realizovati i na nekim drugim adresama. Dostavićemo i naše predloge Vladi Crne Gore i naj taj način ćemo pokušati da damo svoj doprinos a od Vlade očekujemo veću posvećenost i ozbiljniji pristup rješavanja problema građana sa sjevera Crne Gore.

SANA

Previous articleMuftija gostovao na Pinku – Nepravda ne može predugo čekati
Next articleSvečana akademija maturanata Medrese “Gazi Isa-beg”