Home Rubrike Vijesti O.Š. „Ćamil Sijarić“ organizuje dodatno edukovanje osmaka

O.Š. „Ćamil Sijarić“ organizuje dodatno edukovanje osmaka

307
0

U O.Š. „Ćamil Sijarić“ u Novom Pazaru održala se simulacija završnog testa za polaganje male mature. Iz ove škole ističu da su zadovoljni rezultatima, te da su učenici dobro ovladali osmogodišnjim znanjem iz sedam predmeta.

Razgovarali smo sa direktorom ove škole Hajradinom Selimovićem, koji ističe da su kao škola i kolektiv jedni od mlađih u Novom Pazaru, ali da će nastojati da ono što je do njihovog kadra učine kako bi se dobri rezultati nastavili.

Direktor Selimović ističe da uprava škole ima dobru saradnju i koordinaciju sa savjetom roditelja, te da će zajedničkim planovima nastojati da priušte što bolje uslove učenicima ove škole. On dodaje da je jedan od koraka bio kompletiranje školske biblioteke za učenike koja sada broji oko 4000 knjiga.

Kako bi roditelje sačuvali nepotrebnih troškova oko plaćanja privatnih časova, u ovoj školi će se, ako bude potrebe, do završnog testa organizovati dodatno edukovanje osmaka. Ispitna groznica za probne testove male mature vladala je i među đacima. Oni su uglavnom zadovoljni ostvarenim rezultatima na probnom testu. Završni testovi polažu se 15. 16. I 17 juna.

H.Škrijelj

Previous articleAbdurrahman ef. Kujević boravio u posjeti Muftijstvu novosadskom
Next articleMuftija gostovao na Pinku – Nepravda ne može predugo čekati