Home Rubrike Vijesti Ugljanin: Država prijeti Bošnjacima

Ugljanin: Država prijeti Bošnjacima

551

Novi Pazar – Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin osudio je odnos medija i pojedinih državnih zvaničnika prema Bošnjacima Sandžaka koji, kako kaže, pokušavaju da ih povežu sa svim nemilim događajima u svijetu.

On je na konferenciji za novinare istakao da pojedini mediji i političari šalju prijeteće poruke Bošnjacima u cilju izazivanja straha i nesigurnosti.

“Država takve događaje iskoristi da odmah poveća mjere bezbjednosti i policijske snage u Sandžaku i na taj način prijeti Bošnjacima. Tako im se šalje poruka da su dežurni krivci i da za njih nema mjesta u ovoj državi. Takođe, šalje se poruka investitorima da ne ulažu u Sandžak, a svima koji u njemu žive da nemaju perspektivu dok u ovom kraju žive Bošnjaci”, rekao je Ugljanin.

BNV je juče osudilo, kako je navedeno, oružani incident u policijskoj stanici u Zvorniku u kojem su izgubljena dva ljudska života i u kojem ima ranjenih.

“Bošnjaci su kulturan, civilizovan, miroljubiv i demokratski orijentisan narod. Bošnjaci ni u svojoj nacionalnoj kulturi, tradiciji, niti vjeri nemaju nikakve veze sa bilo kakvim ekstremizmom ili nasiljem. U tom smislu svaki pojedinac, bez obzira na vjeru i naciju, treba da odgovara za nedjela koja počini”, saopšteno je iz Veća.

B. Crnovršanin

Previous articleRožaje – Održana promocija knjige Harisa Silajdžića “Sarječja”
Next articleU medresi “Gazi Isa-beg” održan kviz iz oblasti islamskih nauka i općte informisanosti