Otvorena Škola Kur'ana Časnog u Biševu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

U organizaciji Muftijstva sandžačkog u utorak je u rožajskoj mjesnoj zajednici Biševo priređena svečanost povodom otvaranja odjeljenja Škole Kur'ana Časnog.

U prisustvu velikog broja vjernika otvoreno je još jedno odjeljenje koje će biti od velikog značaja za kako za mještane Biševa tako i za mještane okolnih sela Bukovice, Paučine, i Razdolja koji su dosad pohađali nastavu putujući u Rožaje i preko 30 km u teškim uslovima.

Ašare iz Časnog Kur'ana proučio je polaznik odjeljenja Ervan Ledinić. Kemal Murić koordinator Škole Kur'ana Časnog za Rožaje i Petnjicu istakao je značaj otvaranja ovog odjeljenja i da su učenici i njihovi roditelji počašćeni milošću Allaha ovim odjeljenjem.U svom obraćanju ef. Murić istakao da učenici neće imati izgovor osim da u dobrim uslovima pronose slavu časnog Kur'ana. Drugi

Direktor Škole Kur'ana Časnog hf.z Irfan ef. Malić kaže da je Allahovom voljom ovog mjeseca otvoreno tri odjeljenja. U ovoj školskoj godini otvoreno je 8 novih odjeljenja što ukupno broji 23 odjeljenja sa preko 2000 polaznika.

Naš cilj je da svake god otvaramo 8-9 odjeljenja i uz Alahovu pomoć ćemo to i uspjeti! Cilj Škole Kur'ana je da Allahova riječ bude gornja u odnosu na sve i svakoga, i da su naša djeca počašćena da uče Allahove riječi i pronose svjetlost Kur'ana.

Otvarajući odjeljenje u Biševu pomoćnik sandžackog muftije za Južni Sandžak hfz. Abdurrahman ef. Kujević istakao je da je otvaranje svakog odjeljenja pobjeda islama i nas muslimana. On je dodao da su mještani Biševa zaslužili ovakvo mjesto jer je put učenja Kur'ana put dobra i prosperiteta svih muslimana.

Hafiz Kujević ističe da je ponosan što izlaganje ponosni smo Škola Kur'ana već daje svoje plodove pa tako imamo 8 kandidata koji su preslušali Kur'an.

Kako nam je potvrđeno sandžacki muftija Muamer ef Zukorlić u petak će svecano otvoriti 24. odjeljenje Škole Kur'ana u njemačkom gradu Ofenbahu.

F.Kujević8 3691 4 75

2

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img