“Veče Ćamila Sijarića” u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Narodne biblioteke “Dositej Obradović” i Udruženja mladih stvaralaca sinoć 28. aprila 2015. godine , sa početkom u 18.30 časova, održano je “Veče Ćamila Sijarića”. Uz prigodan program učesnici su recitovali odlomke iz Ćamilovih djela.
Udruženja mladih stvaralaca okupilo je grupu mladih ljubitelja književnosti koji su odlučili naporaviti manifestaciju u čast Ćamila Sijarića

Iz Narodne biblioteke “Dositej Obradović” i Udruženja mladih stvaralaca poručuju da žele predstaviti sve one značajne ličnosti i najavljuju još ovakvih manifestacija.
Ćamil Sijarić je rođen 13. septembra 1913. godine u selu Šipovice, u Crnoj Gori.
Osnovnu školu je završio u Godijevu kod Bijelog Polja, a potom od 1927. do 1935. godine pohađao Veliku medresu kralja Aleksandra u Skoplju iz koje je istjeran zbog političkih aktivnosti.
Školovanje je nastavio u Vranju i u tamošnjoj gimnaziji maturirao 1936. godine, nakon čega je prešao na studije prava u Beogradu. Diplomirao je 1940. godine, a za vrijeme Drugog svjetskog rata službovao je u Sarajevu, Mostaru, Bosanskoj Gradišci i Banja Luci. Za sekretara Suda narodne časti u Banjaluci izabran je 1945. godine, potom je bio novinar lista „Glas“ i dramaturg Narodnog pozorišta u Banjaluci.

U Sarajevo je prešao 1947. godine, radio u redakciji lista „Pregled“. Nakon toga je bio u glavnom odboru Narodnog fronta i redakciji „Zadrugar“. U literarnu sekciju Radio Sarajeva je prešao 1951. godine i tu je ostao sve do odlaska u penziju 1983. godine.Umro je 6. decembra 1989. godine.
A. Šabotić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img