Home Rubrike Vijesti Medijska hajka na muslimane u Sandžaku

Medijska hajka na muslimane u Sandžaku

359
0

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je Nerdin Ibrić ubio policajca Dragana Đurića I ranio dvojicu njegovih kolega odrazio se i na bezbjedonosnu situaciju u Srbiji.

Policijska uprava u Novom Pazaru danas je pojačala mjere bezbjednosti i prati situaciju na terenu.

“Pratimo situaciju. Odmah posle tog događaja stepen bezbjednosti podignut je na viši nivo, prije svega radi bezbjednosti i zaštite svih građana Srbije. Bezbjednost je podignuta prvenstveno na jugu Srbije i u oblasti Novog Pazara”, tvrde u srpskim bezbjednosnim strukturama.

Mediji u Srbiji nisu propustili ovu priliku da krenu u islamofobičnu kampanju protiv muslimana. Danas su osvanuli brojni naslovi u kojima se tvrdi da organizacije iz Novog Pazara planiraju napade na teritoriji Srbije.

Iz Bosnjačke demokratske zajednice Sandžaka ističu da se ovakvim medijskim djelovanjem pokušavaju narušiti bošnjačko-srpski odnosi, te da ovakav način izvještavanja ne donosi ništa dobro.

Iz Sandžačke demokratske partije poručuju da je bezbjednosna situacija u gradu zadovljavajuća I da nema potreba za dodatni mjerama bezbjednosti. Onima koji Sandžak vide kao bure baruta savjetuju da se preispitaju, jer su oni ti koji pale vatru.

Iz Stranke demokratske akcije nisu htjeli komentirati trenutnu situaciju.

Povodom posljednih dešavanja oglasio se i muftija sandžački Muamer ef. Zukolić koji je apelovao na smirenje situacije, osudivši napad na policijsku stanicu.

Muftija ističe da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku za svaku osudu i predstavlja udar na ljudske živote, državne institucije i međunacionalne odnose.

Uprkos svemu što su preživjeli, Bošnjaci su dokazali nadmoć nad osvetom i nasiljem. Zato bošnjački narod ne može stati iza ovakvih postupaka neodgovornih pojedinaca koji ili nisu razumjeli vjeru, ili su zloupotrijebljeni, dodaje Muftija.

Bošnjaci u Sandžaku su pokazali visok stepen svijesti I položili ispit tolerancije I očuvanja mira na svojim prostorima. Medijska hajka uvijek je bila I biće prisutna, komentari su građana. Širom otvorenih očiju pratićemo dalji tok dešavanja.

H.Š.

Previous articleVučićeva poruka muslimanima
Next articleNovi Pazar – Uhapšen zbog teške krađe!