Održana sjednica Skupštine grada Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

skupstina

Novi Pazar – Juče je održana treća redovna sjednica Skupštine grada Novog Pazara kojoj je prisustvovalo 40 odbornika. Na Skupštini je raspravljala o modelu privatizacije Regionalne televizije, izvještajima o radu javnih preduzeća, ustanova i odjeljenja Gradske uprave kao i o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Iako se očekivalo da se na sednici pojavi i bivši šef odborničke grupe Bošnjačke demokratske zajednice, Sead Šaćirović to se nije desilo. Umjesto njega za šefa odborničke grupe BDZ-a imenovan je dr. Admir Muratović.

Dr. Admir Muratović tražio je od gradonačelnika Meha Mahmutovića da se izjasni o tome da li je Sead Šaćirović imenovan za člana kabineta. “Shodno Zakonu o korupciji a na preporuku Agencije za brobu protiv korupcije, jedna osoba ne može istovremeno biti odbornik i član kabineta gradonačelnika. To je protiv zakonito i protiv Ustavno” ističe Muratović.

Gradonačelnik Novog Pazara potvrdio je da je Sead Šaćirović sada dio njihovog tima, ali nije precizirao koju funkciju će Šaćirović obavljati. Iz BDZ-a su kratko poručili da sada kada su zajedno treba da se dogovore ko je narko diler a ko bivši hodža, ekstremista.

Odbornici Skupštine Novog Pazara na sjednici su odlučili da Regionalna televizija Novi Pazar bude privatizovana metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem – licitacijom.

Odbornik Muamer Bačevac je prisutne odbornike obavijestio o modelu privatizacije Regionalna televizije. Neće se prodavati zgrada televizije, već tehnika i frekvencija.

Odbornici opozicije nisu protiv privatizacije jer će se time rasteretiti budžet grada i depolitizovati televizija. Ali zahtevaju da se kaže šta će biti sa radnicima, to jest da li će doći do najavljenog otpuštanja.

Odbornici Skupštine Grada Novog Pazara smijenili su direktora Direkcije za izgradnju grada Bajrama Zilkića i na njegovo mjesto imenovali dosadašnjeg direktora Sportskog centra Muja Šaćirovića.

Interesantno je da je za vrijeme dok je Zilkić bio direktor Direkcije za izgradnju grada, ovo preduzeće vršilo postavljanje reklamnog predizbornog materijala za potrebe SDP-a i SDPS-a na široj teritoriji Novog Pazara.

Izvještaj o radu JP ‘Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara’ za period od 01.01.2014. do 31.12.2014. godine

Ovim postupkom se na najbrutalniji način vršila zloupotreba jednog javnog preduzeća, koje finansiraju svi građani Novog Pazara, za promociju jedne političke partije – jasan je Muratović.

Inače, odbornici BDZ Sandžaka pohvalili su i glasali za usvajanje nekoliko izvještaja o radu, poput izvještaja o radu “Gradske toplane” i Kulturnog centra.

Opozicione stranke tražile su da se raspravlja o bezbjedonosnoj situaciji u gradu, ali taj prijedlog je vladajuća većina odbila.

R.Z.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img