Home Rubrike Vijesti Međunarodna konferencija na Internacionalnom univerzitetu

Međunarodna konferencija na Internacionalnom univerzitetu

1146
0

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru danas je bio organizator međunarodne konferencije pod nazivom: „Pedagoški razvoj individue u eri informacionih tehnologija“. Ova konferencija je imala za cilj da predstavi, istraži i nagovjesti optimalno najprihvatljivije pedagoške pristupe kvalitetnom, a istovremeno i savremenom razvoju ličnosti u eri najnovijih informacionih tehnologija. Na samom početku prorektorica prof. dr. Amela Lukač-Zoranić je u ime Internacionalnog univerziteta svečano otvorila ovaj skup.

Uvodničari na konferenciji bili su prof. dr. Tarik Obralić i prof. dr. Danijela Milošević.
Prof. dr. Danijela Milošević istakla je da joj čini zadovoljstvo što je danas svojim izlaganjem bila gost na Internacionalnom univerzitetu. Govorila je o segmentima svog današnjeg izlaganja.

Prof. ddr. Tarik Obralić navodi da je njegovo plenarno izlaganje iskoristio kako bi pristunima primakao kurikulumske specifičnosti programa master i doktorskih studija na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Dekan Departmana za pedagoško-psihološke nauke doc. dr. Mustafa Fetić ističe da je ideja ove konferencije bila da se na što efikasniji način ukaže na smjernice kako danas organizovati vaspitno-obrazovni proces. On dodaje da je Internacionalni univerzitet opravdao svoje ime.

Dekan Departmana prirodno-tehničkih nauka doc. dr. Muzafer Saračević kaže da su kolege pedagoško-psiholoških nauka i računarskih nauka došli na ideju da spoje ove dvije oblasti, kao nešto što je posebno atraktivno danas u svijetu. Ovom konferencijom imalo se za cilj, dodaje doc. dr. Saračević, dati nekoliko prijedloga kako da se unaprijedi obrazovni proces, stavljajući akcenat na primjenu savremenih alata i tehnologija u nastavi.

Nakon svečanog otvaranja konferencije uslijedilo je otvaranje izložbe slika, koju je otvorio prof. dr. Fehim Husković. Nakon toga uslijedio je rad po sesijama. Po njegovom završetku upriličena je dodjela sertifikata i donošenje zaključaka konferencije, kao i svečani ručak.

H.Škrijelj

Previous articleTutin – Dova povodom početka radova na proširenju Centralne džamije
Next articlePromocija IUNP-a u Tutinu