Home Rubrike Vijesti Otvaranjem 21. odjeljenja u Brodarevu obilježena petogodišnjica Škole Kur'ana Časnog

Otvaranjem 21. odjeljenja u Brodarevu obilježena petogodišnjica Škole Kur'ana Časnog

522

8

U Brodarevu danas nikla oaza svjetla Allahove vjere, otvoreno 21. odjeljenje Škole Kur'ana Časnog. Na ovaj poseban događaj pored stotinama stanovnika Brodareva prisustovala je delegacija Muftijstva Sandžackog, na čelu sa inicijatorom ovog djela muftijom sandžackim Muamer ef. Zukorlićem.

Prisutnima se obratio direktor Škole Kur'ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić riječima:
-“Kada smo otvarali odjljenje u Novom Pazaru prije 5 godina, nismo ni slutili da ce se Allahovo svjetlo prosiriti čak do Brodareva. Danas nakon 5 god. Škole Kur'ana Časnog ima 21 odjeljenje širom Sandžaka i dijaspore, koje pohađa vise od 2000 učenika, onih koji čuvaju Allahovu riječ u srcu, i svakako će Allah čuvati one ljude i ona mjesta gdje se uči Njegova rijeć,”kazao je direktor Škole Kur'ana hfz. Irfan ef. Malić.

O vaznosti ove institucije prisutnima je govorio Muftija Sandžački.
“Ovo je odgojno-obrazvna ustanova Muftijstva Sandžačkog, Mešihata IZ u Srbiji. Škola koja ima za cilj da odgaja ljude u skladu sa Allahovom riječju”, kazao je muftija Zukorlić dodajući da danas ima mnogo javne riječi,ali ono sto čovjeku treba je kvalitetna odgojno- obrazovna riječ.

-“Svaka riječ koju čujete ako nije u sukobu sa Allahovom riječju, znajte da je ta riječ bezvrijedna. Ovo nije nikakva elitistička škola koja prima samo pojedince ovo je Škola za svako Bošnjacko dijete.

Dobili ste priliku koju nikada do sada niste imali, institucija koja se ne otvara radi izbora, dobili ste priliku da kroz ovu školu vaša djeca imaju ono sto vi niste imali. Uzvišeni Allah vam daje šansu da propuste iz svoje mladosti ispravite na svoju djecu”, kazao je Muftija, naglasivši da “Kuća koja bude imala polaznika Školi Kur'ana Časnog oana je kuća sa svjetiljkom, svjetiljkom za dušu. Jedini način da vaše kuće ozdravite je Kur'an” – poručio je muftija Zukorlić.

Uz glasne salavate i simbolično otkrivanje plašta sa natpisa SŠkole Kur'ana Časnog svečano je otvoreno 21. odjeljenje .
Za hairli početak hfz. Kujević je proučio dovu.

N.Rebronja

0 1 3 4 7 ž8 10

Previous articleStara banja se renovira po rješenju Zavoda za zaštitu spomenika kulture
Next articleBDZ: Zloupotrijebljavaju našu partiju kao razlog za dobijanje azila