BDZ: Zloupotrijebljavaju našu partiju kao razlog za dobijanje azila

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

bdz u crnoj goriSandžak – Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori (BDZ u CG) je uputila pismo ambasadama zapadnoevropskih zemalja sa molbom da u svojim zemljama izvrše provjeru informacije koja je ovih dana  iz povjerljivog  izvora stigla do ove političke stranke.

Naime, BDZ u CG je u saznanju da je njeno ime zloupotrijebljeno od strane jedne od političkih partija iz Crne Gore, na način što je ista nekim svojim članovima ili simpatizerima vjerovatno kao protivuslugu za dobijenu podršku na posljednjim izborima, a za potrebe prijavljivanja na politički azil u zapadnoevropskim zemljama, izdavala uvjerenja ili potvrde kako su ta lica, navodno, od stranke BDZ u CG stimulisana ili podsticana da idu na ratište u Siriju. Ovim činom je, ako se informacija ispostavi tačnom,  počinjeno krivično djelo potvore, ali i krivično djelo krivog svjedočenja u cilju nezakonitog pribavljanja statusa azilanta u nekoj od evropskih zemalja za određena lica iz Crne Gore.

BDZ u CG je pismom u kojem se navodi razlog obraćanja zamolila pojedine zapadnoevropske ambasade u Crnoj Gori da ovu informaciju provjere u svojim državama i da u koliko se ispostavi tačnom, obavijeste i državne organe Crne Gore kako bi isti preduzeli odgovarajuće mjere.

BDZ u CG je tom prilikom u pismu ambasadama nekih od zapadnoevropskih zemalja izrazila uvjerenje da će ovo pismo razumjeti kao dobru namjeru predupređenja zloupotreba i negativnih posljedica, da u slučaju da se ova informacija ispostavi tačnom, spriječi šteta koja bi na taj način mogla nastati. Istakli smo da su takve potvrde ili uvjerenja, u koliko zaista i postoje, potpuno neosnovane i lažne, jer BDZ u CG ima izričito negativan stav prema odlasku naših građana na strana ratišta. Pretpostavljamo da bi takva zloupotreba mogla nastati u cilju bespravnog pribavljanja statusa političkog azila u zapadnoevropskim zemljama od strane neodgovornih pojedinaca iz države Crne Gore, s jedne strane, i naravno, s druge strane, namjernog narušavanja ugleda Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori, sa nesagledivim političkim implikacijama u dolazećem izbornom procesu.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img