Home Rubrike Vijesti Studenti VŠJ u Preševu posjetili IUNP

Studenti VŠJ u Preševu posjetili IUNP

373

Studenti Visokoškolske nastavne jedinice u Preševu posjetili su danas svoj matični Univerzitet. Za njih je najprije priređen obilazak zgrade Univerziteta gdje su imali priliku upoznati se sa centrima koji funkcionišu na IUNP-u. Rektor Internacionalnog univerziteta dr. Suad Bećirović u Okrugloj sali univerziteta upoznao je goste iz Preševa sa svim što Internacionalni univerzitet pruža svojim studentima. Rukovodilac VŠJ u Preševu Kujtim Sadriju istakao je da Internacionalni univerzitet iz dana u dan pokazuje da je jedan veliki most povezanosti među ljudima svih vjera I nacija.

Studenti VŠJ iz Preševa oduševljeni su posjetom. “Pazarci su isti ljudi kao I mi”, poruka je koju su poslali.

Gosti iz Preševa su zatim obišli kulturno-historijske znamenitosti Novog Pazara i okoline. Nakon toga, studenti su imali priliku prisustvovati otvaranju manifestacije “Festivala knjige” na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića. Prije povratka u Preševo gosti su kroz druženje razmijenili iskustva i mišljenja o studiranju na Internacionalnom univerzitetu sa studentima iz Novog Pazara.

Ovakva posjeta je već organizirana za studente sa VŠJ u Prijepolju i Nišu, a u narednom periodu IUNP će posjetiti i studenti iz Pančeva i Subotice.

 

Previous articleRepublično takmičenje za gluhe održano u Novom Pazaru
Next articleU Visbadenu svečano otvoren četvrti internacionalni džemat na njemačkom jeziku