Republično takmičenje za gluhe održano u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom obilježavanja Dana grada Novog Pazara, jutros je upriličena još jedna u nizu manifestacija, ovoga puta sportska. U prostorijama Kulturnog centra danas je održano Republičko ekipno prventsvo u šahu za gluve i nagluve osobe. Novi Pazar je, kao domaćin ovog takmičenja, imao priliku ugostiti ekipe iz deset gradova Srbije. Član gradskog vijeća Fevzija Murić ispred Gradske uprave pozdravio je sve takmičare, poželio im dobrodošlicu sa željom da najbolji pobjedi. Gospodin Murić je nakon svog govora odigrao i početni potez na turniru.

Predsjednik sportskog saveza gluvih i nagluvih lica Srbije Željko Antolović zahvalio se domaćinu, kao i svim takmičarima koji su uzeli učešće.

Ismet Buđevac, sekretar saveza gluvih i nagluvih Novi Pazar istakao je da se po prvi put održava jedna ovakva sportska manifestacija u Novom Pazaru, te da su, uz pomoć Gradske uprave, obezbjeđeni dobri uslovi.

Republičko takmičenje u šahu samo je jedna u nizu sportskih i kulturnih manifestacija u povodu obilježavanja Dana grada Novog Pazara.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img