Azilanti kao paravan za kriminal?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sjenica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su i uz odobrenje nadležnog tužioca donijeli rješenje o zadržavanju do 48 časova F.H. (1960) iz Sjenice zbog postojanja osnova  sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako saznajemo od izvora političkih partija iz Sjenice radi se o Fiku Hamidoviću Koordinatoru Centra za azilante u Sjenici, on je u oktobru prošle godine u prilogu na sajtu sjenica.com, izjavio da jedino Sjenica u cijelom regionu nudi izbjeglicama hotelski smještaj , jer je Centar smješten u hotelu “Berlin”

No prema policijskom saopštenju, Hamidović se sumnjiči da je kao odgovorno lice firme koja se bavi pružanjem usluga smještaja i ishrane tražiocima azila, tražio od više pravnih lica da sačine lažne
račune na ime navodno isporučene robe, koje je plaćala njegova firma.

Onda je tražio da mu ta pravna lica isplate gotov novac umanjen za porez na dodatu vrijednost (PDV) i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 790.000 dinara, navodi se u saopštenju policijske Uprave u Novom Pazaru.

Komentarišući posljednje hapšenje zbog pronevjere novca na račun azilanata u Sjenici, predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) u Sjenici  Muriz Turković kaže da podržava ovakav potez organa javnog reda i mira i očekuje da će tu akciju sprovesti do kraja.

Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović kaže za našu agenciju da je spreman na svaku vrstu kontole, ističe da je, razgovarao sa insprektorima za privredni kriminal i da se slučaj Hamidovića ne odnosi na rad azilskog centra niti na azilante. Navodi da je moguće da je bilo izbjegavanje plaćanja poreza od strane odgovornog lica.

Mujović,se juče  zbog sve učestalijih neželjenih događaja I medijskih napada obratio se odbornicima skupštine opštine Sjenica gdje se za pokušaj destabilizacije i rušenja opštinske vlasti zatražio ispitivanje svih slučajeva u kojima se ugrožava život i imovina građana općine Sjenica i preduzimanje svih mjera na razotkrivanju veza između pojedinih političkih predstavnika, određenih kriminalnih pojedinaca i grupa sa sudstvom, tužilaštvom i policijom, kao i njihovo krivično gonjenje i adekvatno kažnjavanje.

A.Šabotić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img