Home Rubrike Vijesti Održana sjednica skupštine opštine Sjenica

Održana sjednica skupštine opštine Sjenica

498

Danas je u Sjenici održana druga redovna sjednica Skupštine opštine. Sjednici je prisustvovalo 25 odborika, među kojima i 5 odobrika BDZ-a. Odbirnica SDP-a odbili su da učestvuju u radu Skupštine.

Razmatrane su brojne aktuelne teme, međutim, najviše pažnje su privukle tačke dnevnog reda koje su predložili odborncii Bošnjačke demokratske zajednice kao i otvoreno pismo predsjednika opštine Hazba Mujovića.

Sekretar BDZ-a u Sjenici Fadil Nikšić ukazao je na tehničke probleme sa kojima se suočava opozicija u ovom gradu. Naime, odborincima opozicionih stranaka se nije dostavio progam dnevnog reda u pismenoj formi zbog čega oni nisu mogli da se konstuktivno pripreme za učešće u raspavama. Ali ipak I pored toga odbornici ove političke partije uspjeli su da ukazu na brojne probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju građani Sjenice.

“Mi nemamo porodilište u Sjenici, naše sestre, majke, hanume se porađaju u Užicama, Prijepolju, Novom Pazaru. Da paradoks bude veći nijedan stanovnik Sjenice se u posljednjih 5 godina nije upisao u matičnu knjigu rođenih u Sjenici već se upisani u matične knjige gradova u okruženju” ističe Fadil Nikšić odbornik BDZ-a u Sjenici.

Odborinici BDZ-a su tražili da se 11. jul proglasi danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i da opština tog dana obezbjedi besplatan prijevoz do memorijalnog centra Potočari kako bi se obilježilo 20 godina od tog gnusnog zločina. Odbornici SDA koji su na vlasti u Sjenici odbili su ovaj prijedlog.

Sa druge strane, predsjendik opštine Hazbo Mujović uputio je otvoreno pismo javnosti u kojem od vrha Srbije traži da stane na kraj kriminalnim radnjama u Sjenici.

“Tražimo od nadležnih državnih organa da ispitaju sve slučajeve u kojima se ugrožava život i imovina građana opštine Sjenica i preduzmu sve mjere na razotkrivanju veza između pojedinih političkih predstavnika, određenih kriminalnih pojedinaca i grupa sa sudstvom, tužilaštvom i policijom, kao i njihovom krivičnom gonjenju i adekvatnom kažnjavanju.” kaže Mujović

Mujović nije zadovljan ni na koji način mediji u Sandžaku izvještavaju o Sjenici navodeći da se time nanosi velika šteta građanima jer investitori stiču uticaj da se radi o korumpiranom gradu. Mujović se juče sasatao sa ambasadorkom Česke, najavio investicije otvaranje novih radnih mjesta.

R.Zećović

Previous articleFestival knjige u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru
Next articleJubilarni Međunarodni izviđački kamp na Čanakkalama