Održan okrugli sto na temu „Korišćenje video linka u krivičnom postupku“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U hotelu Atlas danas je održan okrugli sto na temu „Korišćenje video linka u krivičnom postupku“. Izlagači na današnjem okruglom stolu bili su gospodin Izet Suljević, predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru, dr. Milan Stevović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao i Romana Švajger, šef odjeljenja za vladavinu prava u misiji OEBS-a. Među prisutnima također su bili predstavnici Internacionalnog univerziteta, kao i predstavnici drugih Pravnih fakulteta.

Izet Suljević, predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru istakao je da će se korišćenjem video linka u mnogome poboljšati svjedočenje, kao i zaštita svjedoka, jer neće morati trpjeti dodatnu traumu prisustva sa onim koji je zločin počinio.

Romana Švajger, šef odjeljenja za vladavinu prava u misiji OEBS-a istakla je da se upotrebom video linka štede finansijska sredstva, štite prava oštećenih i unapređuje krivični postupak.

A  gosti današnjeg okurglog stola bili su pored mnogih i predstavnici Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Dekan ovog departmana dr. Aleksandar Ivanović istakao je da se raduje što prisustvuje ovom okruglom stolu te da se nada da će od velikih praktičara i teoretičara ove struke čuti neke nove korisne informacije koje će kasnije moći da se prenesu i na studente Internacionalnog univerziteta.

Stopa kriminala je iz dana u dan sve veća, a sam kriminal sve složeniji. Ova metoda će, prema mišljenju pristunih stručnjaka, u mnogome doprinijeti da se što više onih koji trpe nasilje prijavljuju za svjedočenje, sada kada je ono poprimilo olakšavajuće okolnosti.

H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img