Home Rubrike Vijesti Održan okrugli sto na temu „Korišćenje video linka u krivičnom postupku“

Održan okrugli sto na temu „Korišćenje video linka u krivičnom postupku“

339

U hotelu Atlas danas je održan okrugli sto na temu „Korišćenje video linka u krivičnom postupku“. Izlagači na današnjem okruglom stolu bili su gospodin Izet Suljević, predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru, dr. Milan Stevović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao i Romana Švajger, šef odjeljenja za vladavinu prava u misiji OEBS-a. Među prisutnima također su bili predstavnici Internacionalnog univerziteta, kao i predstavnici drugih Pravnih fakulteta.

Izet Suljević, predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru istakao je da će se korišćenjem video linka u mnogome poboljšati svjedočenje, kao i zaštita svjedoka, jer neće morati trpjeti dodatnu traumu prisustva sa onim koji je zločin počinio.

Romana Švajger, šef odjeljenja za vladavinu prava u misiji OEBS-a istakla je da se upotrebom video linka štede finansijska sredstva, štite prava oštećenih i unapređuje krivični postupak.

A  gosti današnjeg okurglog stola bili su pored mnogih i predstavnici Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Dekan ovog departmana dr. Aleksandar Ivanović istakao je da se raduje što prisustvuje ovom okruglom stolu te da se nada da će od velikih praktičara i teoretičara ove struke čuti neke nove korisne informacije koje će kasnije moći da se prenesu i na studente Internacionalnog univerziteta.

Stopa kriminala je iz dana u dan sve veća, a sam kriminal sve složeniji. Ova metoda će, prema mišljenju pristunih stručnjaka, u mnogome doprinijeti da se što više onih koji trpe nasilje prijavljuju za svjedočenje, sada kada je ono poprimilo olakšavajuće okolnosti.

H.Škrijelj

Previous articleU saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen pješak
Next articlePočela Fokredova omladinska škola