Održana promocija knjige „Sandžačka sehara“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sinoć je u Domu kulture održana promocija knjige „Sandžačka sehara“. Ona predstavlja zbirku priča inspirisanih Sandžakom. Dvadeset mladih autora imalo je priliku predstaviti svoj talenat pisanom riječju. Recenzent ove knjige, književnik Enes Halilović zadovoljan je ovom publikacijom i ističe da je ova zbirka prava slika sandžačke omladine, gdje se 20 koautora, bez sujete i razlika među sobom, ujedinilo kroz pisano djelo.

Udruženje Misli Sandžačke Omladine, koje postoji već dvije godine pokretač je i pokrovitelj ovog projekta. Glavni i odgovorni urednik Almir Rizvanović rekao je da je jako ponosan na ono što su do sada učinili ovi mladi ljudi, istakavši da će se uvijek truditi da  omladinu privuku pozitivnim stvarima.

Sve priče iz ove sehare inspirisane su životom u Sandžaku. Među njima postoje i one koje je život ispisao, a ovi mladi umjetnici prenijeli su ih na papir sa jasnom porukom.

Ovi mladi ljudi neće stati. U planu imaju već neke nove, kažu i veće projekte od ovog. Dok je god ovakve omladine, sandžačka sehara biće puna blaga.

H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img