Home Rubrike Vijesti Direktor Direkcije javnih radova, Žarko Živković boravio u Rožajama

Direktor Direkcije javnih radova, Žarko Živković boravio u Rožajama

308

Direktor Direkcije javnih radova, Žarko Živković boravio u radnoj posjeti u Rožajama.U razgovoru sa predsjednikom opštine, Ejupom Nurkovićem i njegovim saradnicima rečeno da će Direkcija u ovoj godini u razne infrastrukturne projekte uložiti 1,2 miliona eura. Isto tako, biće započeti i neki projekti višemilionske vrijednosti koji će se realizovatiu u fazama; što znači da će njihova izgradnja trajati nekoliko godina.

Predsjednik Nurković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se dobar dio projekata koje je Opština kandidovala, našao u programu Direkcije za ovu godinu.
„Izvjesno je da će u ovoj godini biti realizovana izgradnja Doma za djecu sa posebnim potrebama i nastavljena izgradnja ulice Carine, čim to vremenske prilike dozvole. Dogovoren je i početak izgradnje vodovoda Ćosovsko vrelo, čime treba da se riješi problem kvalitetnog vodosnadbijevanja za sedam sela. Budući da se radi o investiciji vrijednoj nekoliko miliona eura, ona će biti realizovana u fazama. Direkcija će sa 70% finasirati put u dužini od 7 km do Štedima, a lokalna uprava preostali dio. U njenom programu za ovu godinu je i finasiranje izrade projekta za izgradnju kanalizacionog kolektora i sistema za prečišćavanje otpadnih voda“- rekao je Nurković.

Živković je kazao da ima dobru saradnju sa rožajskom lokalnom upravom i da se kao rezultat toga, u programu Direkcije za ovu godinu našlo nekoliko vrijednih infrastrukturnih projekata.

„Očekujem da će do kraja mjeseca biti nastavljeni radovi na ulici Carine, investiciji započetoj u prošloj godini, kada je urađeno oko 70% posla. Takođe će u ovoj godini biti započeta izgradnja vodovoda Ćosovsko vrelo ali će taj posao biti rađen u fazama, budući da je projekat vrijedan oko 1,8 milona eura. Za izgradnju puta za Štedim, čime treba da se valorizuju turistički potencijali opštine, je završen projekat i realno bi bilo očekivati da njegova realizacija krene u 2016.godini. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 700.000 eura. Izvjesno je da će u ovoj godini biti izgrađen Dom za djecu sa posebnim potrebama, a vrijednost investicije je oko 350.000 eura“- rekao je Živković.
On je podsjetio da je Vlada opredijelila 300.000 eura za pripremu turističke sezone 2015/16 godine i da je sa čelnicima opštine bilo riječi i o nekim manjim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture koje bi u partnerskom odnosu trebalo realizovati u ovoj godini.

Previous articleOdržana VIII redovna sjednica Skupštine Rožaje
Next articleZavršeni radovi na minari džamije u Dohoviću