Home Rubrike Vijesti Sajam obrazovanja u Novom Pazaru

Sajam obrazovanja u Novom Pazaru

565

Peti sajam obrazovanja na kojem su novopazarske srednje škole predstavile svoje obrazovne profile održan je danas u sali Doma omladine.

Gradska upravom i novopazarska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u saradnji sa  novopazarskim osnovnim i srednjim školama, organizirala je ovaj sajam, sa ciljem da učenicima završnih razreda pomogne u odabiru srednje škole.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mamutović otvorio je ovaj sajam, rekavši da budući srednjoškolci imaju veliki izbor jer naš grad ima dobre škole i mogućnost da mlade ljude obrazuje na pravi način, naglasivši da izbor struke je jako bitan u periodu kada mladi odlučuju kuda dalje.

Mahmutović je  najavio da će u gradu uskoro biti organizovan i Sajam visokog obrazovanja na kojem će biti predstavljeni svi fakulteti i univerziteti iz naše zemlje, ali i nekoliko fakulteta iz regiona.

Direktor filijale Nihad Biševac rekao je da je Sajam odlična prilika da osnovci na jednom mestu dobiju informacije o zanimanjima i obrazovnim profilima koje žele da upišu.

Sa štanda NSZZ na ovom sajmu prisutni su mogli dobiti informaciju koji to obrazovni profili su potrebni ovom gradu.

Sajmu obrazovanja prisustvovali su predstavnici svih osnovnih i srednjih škola. Srednjoškolci sa profesorima I derektorima  su kroz flajere i svoja lična iskustva upoznavali osnovce o prednostima svoje škole. To im je značilo I već znaju za koju školu će se odlučiti.

Mjesta za upis budićih srednjoškolaca na teritoriji Novog Pazara ima više od 1500, potrebno je samo dobro ih uputiti I informisati.

Nermina Rebronja

Previous articleSvjetski dan Roma
Next articleOdržana VIII redovna sjednica Skupštine Rožaje