Na Internacionalnom univerzitetu otpočeo turnir u malom fudbalu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novi Pazar – Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je otpočeo turnir u malom fudbalu koji će trajati dva dana.

Studetnski Parlament pod pokroviteljstvom Internacionalnog univerziteta po četvrti put organizuje ovaj turnir. Pravo učešća imaće studenti Internacionalnog univerziteta, Fakulteta za islamske studije, kao i učenici svih srednjih škola. Pomoćnik generalnog menadžera Internacionalnog univerziteta Sead Hasanović ističe da je već tri godine unazad pobjednik ovog turnira išao na završni turnir  Eurokup Zagreb, međutim, kako ističe, postoji mogućnost da će pobjednik ove godine ići u Istanbul na veliki turnir univerziteta, a da će samim tim drugoplasirana ekipa dobiti priliku da učestvuje na turniru u Zagrebu.

Potpredsjednik Studentskog Parlamenta Emin Beganović navodi da će se danas odigrati utakmice grupne faze, a da će se sutra igrati mečevi četvrtfinala, polufinala i finale.

Učenik Medicinske škole i jedan od učesnika turnira Dupljak Fikret izrazio je svoje zadovoljstvo što je njegova ekipa, koja prvi put nastupa na ovom turniru, dio njega. On je iskoristio priliku da javno pozdravi sve članove svoje ekipe, u želji da će ostvariti dobar plasman.

Ovaj turnir još jedna je od radosti manifestacije „Univerzitetsko proljeće“, gdje svi oni koji vole najvažniju sporednu stvar na svijetu imaju prilike uživati u dobrim potezima i kvalitetnom fudbalu. Internacionalni univerzitet bio je i ostaće pokrovitelj pozitivnih stvari.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img