FIS će predsjedavati Unijom islamskih fakulteta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

unnamedNovi Pazar – 27.03.2015. god. (petak) održana je dvanaesta redovna sjednica Unije islamskih fakulteta, na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Sjednici su prisustvovali predstavnici sva četiri islamska fakulteta.

Nakon usvajanja zapisnika sa XI redovne sjednice Skupštine u Bihaću uslijedilo je predstavljanje novih članova USIFA-a. Nakon predstavljanja novič članova USIF-a uslijedilo je imenovanje novih članova USIF-a na pozicijama Izvršnog odbora.

Za predsjednika USIF-a za tekuću akademsku godinu, odlukom većine članova, izglasan je Enko Korać. Student treće godine Fakulteta za islamske studeije  u Novom Pazaru.

Za potpredsjednika USIF-a izglasan je Faruk Efendić, student druge godine Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu.

Mjesto sekretara USIF-a pripalo je Adisi Softić studentici treće godine, Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.A mjsto blagajnika pripalo je studentima s Islamskog fakulteta u Bihaću.

Studenti su se složili da im je cilj i želja da nastave svoja međusobna druženja. Svejsni da su njihovi zajednički projekti njihova najjača spona,  istakli su da će ih unarednom periodu u još većem broju realizovati. Studenti nisu štedeli svoje ideje, te će stoga određeni projekti u skorije vrijeme ugledati svjetlost dana.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img