Berane: U prostorijama fudbalskog saveza održan seminar za sudije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

2015-03-31 14_06_01-(no subject) - agencija.sana@gmail.com - GmailBerane – U prostorijama fudbalskog saveza Sjeverne regije održan je seminar za sudije tog regiona, otvarajući seminar, predsjednik udruženja sudija FSSJR Milan Katić istakao je onim što je prikazano u proteklom prvenstvu ali da u proljećnom dijelu očekuje još bolje rezultate jer će to mečevi od njih i zahtijevati.

Komesar za suđenje Dragan Drljević kazao je da je u protekloj sezoni urađeno dosta toga na omasovljivanju i osposobljavanju sudijskog kadra u regiji. Iako su uslovi u klubovima FS Sjeverne regije dosta teški, to se na suđenje srećom, ne odražava. Očekujemo u narednom periodu da će se taj trend nastaviti a mi ćemo što se tiče regije obezbijediti sve uslove, kako bi mlade i perspektivne sudije pokazale se u pravom svjetlu.

za sudije je na seminaru organizovan teorijski, kao i praktični dio koji je odražen na gradskom stadionu u Beranama. Seminaru je prisustvovalo 45 sudija, a od toga su seminaru prisustvovale i dvije dame.

F.Kujević

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img