Home Rubrike Vijesti MOK organizirao dva velika skupa u Rožajama

MOK organizirao dva velika skupa u Rožajama

321

1U organizaciji “Muslimanskog omladinskog kluba” (MOK), 28.03.2015. godine dogodila su se dva velika skupa u Rožajama.

Naime, vrijedna omladina je u suradnji sa udruženjem žena Merjem organizirala predavanje za žene u velikoj sali centra za kulturu Rožaje. U trenucima mnogih nagomilanih problema MOK je odlučio da obraduje svoje plemenite majke i sestre i doista su na veličanstven način to i učinili. Postarali su se da dovedu nadaleko poznatu književnicu i daijku Ammaru Šabić Langić iz Bosne koja je održala prigodno predavanje. Učešće u program su uzeli polaznici Reude svojim recitalima i na poseban način oduševili sve prisutne.

Da ne uskrate ni svoju braću omladinci MOK-a istu noć zakazuju predavanje hafiza Abdullaha Mujića koji je u prepunoj prostoriji Škole Kur'ana časnog održao predavanje i prisutne podsjetio na veličanstvenost naše
vjere islama i objave Kur'ana kojoj  najveći neprijatelji nisu mogli naći kontradiktornosti i neće je naći do Sudnjeg dana.

Na kraju programa omladina je pozvala omladinu   da se priključe MOK-u da svi zajedničkim snagama doprinesu preporodu sandžačkih gradova, jer doista preporod dolazi sa čistom i vrijednom omladinom.

2

Previous articleHfz. Kujević: U nacrtu novog Ustava IZ Crne Gore nigdje se ne pominje riječ Sandžak
Next articleBošnjaci Švicarske uvakufili kombi za Školu Kur'ana u Petnjici