Home Rubrike Vijesti Dodijeljene diplome magistrima i doktorima nauka na Internacionalnom univerzitetu

Dodijeljene diplome magistrima i doktorima nauka na Internacionalnom univerzitetu

573

Povodom svečane dodjele doktorskih i magistarskih diploma koja se održala na IUNP-u u Okrugloj sali

Univerziteta, pored profesora, mnogobrojnih gostiju, doktoranata i magsistranata, svečanosti su prisustvovali i predsjednik Univerziteta muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić, rektor Univerziteta dr. Suad Bećirović, predsjednik mesihata IZ u Srbiji dr. Mevlud ef.Dudić kao i generalni menadžer.

Dr.Becirović je naglasio da uspječnost radova zavisi od toga koliko će istraživanja doprinijeti zajednici, jer je neophodno dodatno raditi kako bi buduće generacije imale veći prinos znanja, kako bi nastavile sa započetim istraživanjima.

Rektor naglašava da su uvijek bili ponosni na različitosti ovog Univerziteta i da će pružati podršku svim studentima kojima drugi Univerziteti to uskraćuju.

U svom obraćanju muftija Dudić koje je prethodno bio rektor istog Univerziteta izrazio je veliku radost i zadovoljstvo zbog svog udjela u ovom veličanstvenom činu.

Predsjednik Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru Muamer ef. Zukorlić se osvrnuo na period od prije 13 godina kad je postavljen kamen temeljac ovog IUNP-a i tada je bio ideal nečeg dobrog u šta neki nisu vjerovali ali ipak je taj san ostvaren, jer sve ono što služi nečemu dobrom i pozitivnom ima velikemogućnosti.

Takođe je dodao da iako živimo u vremenu inflacije tzv. znanja, zato će ovaj Univerzitet i dalje baštiniti,afirmisati i usavršavati znanja i vještine, ali sa mjerom unaprijeđenja shvatanja.

Na kraju izlaganja predsjenik IUNP-a Muamer ef. Zukorlić je čestitao svim doktorantima i magistrantima na zasluženoj diplomi i ovim putem otvorio tradicionalnu manifestaciju „Univerzitetsko proljeće“

Previous articleOdržana sporna sjednica Skupštine
Next articlePod bombama u Jemenu iz internata student iz Sandžaka traži pomoć od Mešihata i Države