Home Rubrike Vijesti Jusufović: SDA pokušava da zaustavi napredak ovog grada

Jusufović: SDA pokušava da zaustavi napredak ovog grada

467
0

Javno istupanje podpredsjednika SDA Enisa Imimovića I kritikovanje trenutne vlasti u Novom Pazaru, naišlo na brojne reakcije. Imamović je između osalog kazao da se sprema organizirana pljačka budžeta grada, I zatražio od pravosudnih organa odgovore na brojna pitanja.

Nakon reagiranja prvog čovjeka grada Meha Mahmutovića, uslijedila reakcija I stranke SDP.

Član predsjedništva SDP-a Mirsad Jusufović, na konfeenciji za novinare kazao je da sve to pokušaj SDA stranke da zaustave napredak ovog grada.

“Vi u toj stranci imate neke ljude koji su se povukli u senku, I imate neke druge kao taj gospodin Imamović, koji popud marioneta zapravo rade onako kako im se iz te senke kaže. Ja mislim da on ni sam ne zna kako se obreo u toj Skupštini Srbije, I umjesto da u tim skupštinskim klupama prati zasijedanja, zalaže se da od te republike dobijemo nešto više novca, nešto više projekata, da  ovaj grad bude bolji, on ljaga svoj grad iznosi notorne laži”, kazao je Jusufović.

Jusufović je podsjetio medije I na koji način je SDA rukovodila gradom u periodu od 2000 do 2008 godine, a o svemu tome postoji izvještaj koji je sačinio grad Novi Pazar.

“To je izvještaj koji stoji u našim fiokama, ali koji je predat javnom tužiocu, koji je predat i svim pravoudnim organima I koji će ovih dana na inicijativu SDP-a biti usvojen I na Gradskom vijeću I na Skupštini. Hoćemo da jasno isteramo stvari do kraja, jer očigledno da u SDA misle da građani imaju kratko pamćenje”, zaključio je Jusufović.

Nermina Rebronja

 

Previous articleDekan prof. dr. Enver Gicic potpisao ugovir o saradnji izmedju Islamskog fakulteta u Kuvajtu i Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru
Next articleHfz. Fadil Bektaš iz Travnika doktorirao na Internacionalnom univerzitetu