Home Rubrike Vijesti ‘Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju’ – Opredijelite se za nastavu na bosanskome...

‘Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju’ – Opredijelite se za nastavu na bosanskome jeziku i bošnjačkim sadržajima

337

14Novi Pazar – U povodu početka opredeljivanja roditelja za jezik na kojem će njihova djeca pohađati nastavu, Vijećnički Klub „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ izdao je sapoštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti: 

Ovih dana počela je kampanja za opredeljivanje za jezik na kome će djeca pohađati nastavu. Vijećnički Klub „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“, poziva roditelje bošnjačke nacionalnosti da se opredijele za nastavu na bosanskome jeziku i bošnjačkim sadržajima.

Pozivamo sve političke partije koje u svojim nazivima imaju odrednicu sandžački ili bošnjački i programima se zalažu za ostvarivanje prava bošnjačkog naroda da se aktivno uključe u kampanju za nastavu na bosanskome jeziku.

Pozivamo i ostale obrazovne ustanove, nevladine organizacije,  institucije kulture koje djeluju na prostoru Sandžaka i šire i koje se bave promocijom ljudskih prava i sloboda da na afirmativan način djeluju u cilju što kvalitetnije implementacije obrazovanja djece bošnjačke nacionalnosti na svom maternjem jeziku i nacionalnim sadržajima.

Previous articleMuftija Zukorlić na svečanosti džemeta Goldau u Švicarskoj
Next articleKomesar EU za ljudska i manjinska prava boravio u Beogradu