Home Rubrike Vijesti BNV raspisalo konkurs “Najbolji slogan”

BNV raspisalo konkurs “Najbolji slogan”

521

konkurs plakat bnv -17.3.2015.-lineBošnjačko nacionalno vijeće danas je raspisalo konkurs za Najbolji slogan za promociju nastave na bosanskom jeziku za učenike osnovnih škola na području grada Novog Pazara i opština Tutin, Sjenica, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

Konkurs ima za cilj izbor slogana koji će se koristiti u cilju promovisanja prava Bošnjaka na obrazovanje na maternjiembosanskom jeziku.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2015. godine.

Po završetku konkursa, će se odabrati tri najbolja slogana, čiji autori će biti nagrađeni vrijednim nagradama:

-prva nagrada je laptop računar
– druga nagrada je tablet uređaj i
– treća nagrada digitalni foto-aparat.

Pozivamo sve učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola, na području Sandžaka, da svojim radovima pokažu kreativnost i originalnim sloganom daju svoj doprinos za promociju nastave na bosanskom jeziku.
Nakon završetka ovog konkursa, pod izabranim sloganom, početkom mjeseca aprila 2015. godine, Bošnjačko nacionalno vijeće će raspisati likovni i literarni konkurs.

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva sve učenike osnovnih škola na području Sandžaka da sa svojim radovima učestvuju na konkursima. Osnovna škola koja na svim konkursima bude učestvovala sa najviše radova biće nagrađena interaktivnom tablom.

Previous articleNa FIS-u Elvir Mehić odbranio master rad
Next articleStudenti sa visokoškolske jedinice iz Prijepolja posjetili IUNP