Home Rubrike Vijesti Imamović: Hoće li neko odgovoriti na kriminal i teror SDP-a u Sandžaku

Imamović: Hoće li neko odgovoriti na kriminal i teror SDP-a u Sandžaku

440
0

1Danas je u prostorijama SDA Sandžaka odžana konferencija na kojoj je govorio potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović. 

Tema konferencije bila je aktualna politička situacija u Novom Pazaru, gdje se Imamović dotakao jučerašnjeg napada na odbornike SDA. Imamović je osudio ovaj događaj, istakavši da se juče prekršio I ustav I zakon ove države, demokratija I sloboda prava.

“Ono što su juče priredili SDP-ovi batinaši nije politika to je terror, to je nasilje, I bezakonje koje predugo traje I na to se mora dati odlučan odgovor I podhitno zaustaviti. Pozivam vladu I sve nadlježne organe, pozivam I sve velike stranke da se zapitaju kome su to dali vlast u ruke, I hoće li neko konačno odgovoriti na kriminal I teror SDP-a Rasima Ljaića u Sandžaku?! Da li je ovo njihova privatna država?”

Imamović ističe da nije slučajno naređeno “obezbeđenju” da izvrše napad na odbornike SDA, razlog je, kako kaže Imamović privatizacija Regionalne televizije I nova pljačka budžeta.

“Dobro smišljenja, organizovana i pripremljena krađa novca građana Novog Pazara.”

Imamović se osvrnuo I na otpuštanje radnika Regionalne televizije, gdje je predviđena cijena 450 000 eura u kojih ulazi I socijalni program, međutim, na jučerašnjoj skupštini dogodio se presedan.

Imamović ističe da će od Tužilaštva za organizovani kriminal tražiti da ispita kakve veze imaju sa privatnom firmom “Vizija”, ko su ljudi koji su se prijavili za kupovinu RTV I kakve veze imaju sa Rasimom Ljaićem?

“Ovo je ništa drugo do pokušaj Rasima Ljaića da sebi besplatno obezbijedi televiziju, jer će on na narednim izborima definitivno ići u opoziciju”, kazao je Imamović, koji ispred stranke traži hitno raspisavanje lokalnih izbora.

 

Nermina Rebronja

Previous articleDr. Jahja Fehratović i dr. Samina Dazdarević učesnici Drugog simpozija o bosanskom jeziku u Sarajevu
Next articlePromovirana BKZ u Njemačkoj – Bošnjačka revolucija u dijaspori