Home Rubrike Vijesti Delegacija Evropske unije posjetila Klub vijećnika “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju”

Delegacija Evropske unije posjetila Klub vijećnika “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju”

352
0

1Dana, 12.03.2015, delegacija Evropske unije u Srbiji, koju je predvodio Luka Bjankoni, šef političkog odjeljenja delegacije EU u Beogradu posjetila je sjedište Kluba vijećnika “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju” BNV-a i razgovarala sa domaćinima koje su predstavljali vijećnici Samir Tandir i Zehnija Bulic.

Gosti su se interesovali za ukupno političko stanje u Sandžaku a posebno za situaciju oko funkcionisanja novog saziva Bošnjackog nacionalnog vijeća.

Gospoda Tandir i Bulić obavijestili su visoku delegaciju da Klub vijećnika djeluje kao konstruktivna opozicija, te da podržava sve konstruktivne prijedloge a da pokušava pomoći oko onih stvari za koje smatra da mogu biti unaprijeđene.

U tom smislu formirane su i komisije koje prate rad organa BNV-a, a čine ih eminentni stručnjaci iz oblasti djelokruga rada Vijeća.

Posebno je ukazano na nelegalnost odluka koje su donesene nakon prekinute Druge sjednice Vijeća, te da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pokrenulo postupak u vezi sa žalbom koju je uputila ova lista.

Također je ukazano i na nedopustivo ponašanje i zloupotrebu Vijeća od strane predsjednika BNV-a u cilju promocije jedne političke partije sto za posljedicu može imati nemjerljivu štetu kada su u pitanju Bošnjaci, i njihovo pravo na djelotvoran tretman u pogledu nacionalnih i kulturnih prava i očuvanje identiteta.

3 2

9130cbf9506bd49ca7868acc6d5f1f870532dec53269ca414c9938e9dd0e482e

Previous articleKnjiževniku Enesu Haliloviću uručena nagrada “MEŠA SELIMOVIĆ”
Next articleDr. Jahja Fehratović i dr. Samina Dazdarević učesnici Drugog simpozija o bosanskom jeziku u Sarajevu