Home Rubrike Vijesti Novi Pazar – Napadnut imam Jasmin ef. Mahmutović

Novi Pazar – Napadnut imam Jasmin ef. Mahmutović

421

Još jedan napad na imama u Novom Pazaru. Sinoć je nakon jacije namaza u džamiji Čalap Verdi verbalno i fizički napadnut Jasmin ef. Mahmutović.

Napadači od ranije poznati kao ljudi koji na svaki mogući način pokušavaju unijeti smutnju među džematlijama i opstruirati rad imama Islamske Zajednice. Ferid Šehović u pratnji Fatmira Džemića ne miruje. Osim niza upućenih uvreda, Ferid Šehović je ovoga puta pomjerio granice svoje drskosti i fizički nasrnuo na mladog imama, tako što ga je uhvatio za kragnu i pritom mu prijetio. Da situacija bude još gora, incident se desio pred džematilijama.

I mujezin ove džamije Erzan Muratović sa dozom zgroženosti govori o ovom incidentu. „ Mnoge žene koje su obavile jaciju namaz uplašile su se kada su vidjele šta ova dvojica rade. Pokušao sam da smirim situaciju i bilo me je stid“, navodi mladi mujezin.

Od vrijeđanja, preko čupanja za vrat, pa sve do izbijanja zuba krampom, nastavlja se vandalizam pojedinaca nad imamima Islamske Zajednice. Neki bi, po svemu sudeći, da naruše svetost Božije kuće ovakvim i sličnim incidentima. Da li će vlast konačno stati na kraj bahatosti ovih pojedinaca, ostaje da se vidi…

Previous articleBošnjaci New Yoruk-a prisustovali proglašenju Bajrama kao zvaničnog praznika
Next articleU PRETRESU bivše radnice holdinga “VOJIN POPOVIĆ”