Home Rubrike Vijesti “Genijalna” vlada uvodi novu taksu na naivne!

“Genijalna” vlada uvodi novu taksu na naivne!

359
0
arben
Ni prva lopata nije zabodena u brdima Crne Gore za izgradnju autoputa, a Vlada na čelu sa nesposobnim premijerom i ministrima već smišlja plan pljačke!
Naime, nakon senzacionalne i toliko frizirane vijesti o gradnji autoputa po najpovoljnijim i najboljim mogućim uslovima i priče kako će to doprinijeti velikom ekonomskom uzdizanju Crne Gore svjedočimo planu nesposobne Vlade da ponovo udari na domaći džep!
Riječ je o novoj “genijalnoj” ideji ministra finansija Žugića koji je nakon uvođenja metoda osiromašivanja svog naroda putem “eko takse”, “euro po euro takse” sjetio se nove “takse na gorivo.” S obzirom da je ponovo njega palo da popuni rupu u budžetu on je predložio oprobanu metodu pljačke sopstvenog naroda uvođenjem takse na gorivo od po 5 centi po litru! Najnoviji plan popunjavanja budžeta govori da državljane Crne Gore po treći put peca zmija iz iste rupe, a to je ministar finansija. Njegov način popunjavanja rupa u budžetu bi znao svaki stanovnik kugle zemaljske, a to je način: “nemam ideju uzmi od naroda.”
Ukoliko već moraju da krenu sa mjerama pljačke svog naroda neka uvedu takse u prioritetnom dijelu Crne Gore kako oni kažu u južnom dijelu Crne Gore, a jug Sandžaka neka počne da plaća takse tek onda kada i ugleda prvi metar autoputa kroz njihove gradove. Zašto je ovaj prijedlog dobar govori činjenica da je velika razlika između kućnog budžeta stanovništva u južnom Sandžaku i juga Crne Gore i time bi se zaustavio odliv  kapitala u mnogo bogatiji dio. Ako imamo da se na jugu Sandžaka mjesečno dopuni oko 100.000 rezervoara računica je jasna: 60l*0,05€=3€ 100.000*3€=300.000€ 300.000*12 mjeseci= 3.600.000,00€ će se iz ovog dijela godišnje plaćati za autoput, a autoput većina ni vidjeti neće. Za ionako osiromašeno stanovništvo to je preveliki udarac, a kakve nas tek mjere očekuju u budućnosti ne smijem ni sa slutim!
Drugi benefit je taj što bi skuplje gorivo (koje je ionako preskupo) na jugu Crne Gore vjerovatno natjeralo ministra za regionalni razvoj u vladi Crne Gore Rafeta Husovića da malo manje sjedi u Podgorici i malo više obilazi jug Sandžaka koji mu je dat u emanet da ga razvija. Pretpostavljam da bi tako uvidio da je trebao da se bori da prioritetna dionica autoputa bude Sandžak, a ne jug Crne Gore! Pretpostavljam još i to da bi uvidjeo da je stanovništvo na ivici gladi i da je krajnje vrijeme da se komplet vlada pozabavi ovim dijelom Crne Gore. S obzirom da je ovo još uvijek prijedlog zakona pozivam sve savjesne Poslanike iz Sandžaka da ne podrže ovaj sramni zakon i time zategnu omču oko vrata svog naroda koji ih je poslao u parlament da olakšavaju, a ne otežavaju. Na kraju režimski tro ugao, DPS i njegovi privesci, kada je već dobijao vlast i kada mu je u ostalom jedina briga bila kako iščupati iz ruku građana i zadnji euro trebao je da odabere sposobne ministre, a ne premijerove poslušnike. Pravi ministri bi znali da dovedu investicije i poprave stanje Crne Gore, ali s obzirom da su nam novi izbori blizu, siguran sam da je stanovništvo Crne Gore konačno ukapiralo da ga je dovoljno ujedala zmija 20 i više godina iz dobro poznate režimske rupe i da će konačno smoći snage da odabere smjenu neodgovorne vlasti.
BDZ u Crnoj Gori Arben Jakupi
Previous articleNagrađene fotografije sa konkursa Sultan kole
Next articleFormirana Komisiju za informisanje na Bosanskom jeziku