Home Rubrike Vijesti Radnici Vojin Popovića: Tražimo da izmire obaveze prema nama ili u preduzeće...

Radnici Vojin Popovića: Tražimo da izmire obaveze prema nama ili u preduzeće neće ući

451

DSC_1295

Novi Pazar – Radnici Holding kompanije “Vojin Popović” okupili su se danas ispred zgrade Opšine u Novom Pazaru kako bi nastavili borbu za svoja prava.

Predstavnike radnika ove kompanije na razgovor su primili načelnik Odeljenja za privredu i razvoj Ramiz Paljevac i Esad Nicević.

“Oni su nam obećali da će se zalagati da svi ostavare pravo na novčanu pomoć. Da će ići u Užice da predaju potpise svih radnika, a ne samo njih 200 kako je uradio sindikalac Mesud Hasanović” – kaže Muniba Derdemez.

Po riječima radnika, predsjednik sindikata Mesud Hasanović je zloupotrebio položaj i naveo da pravo na novčanu pomoć ima samo 220 radnika ove kompanije, dok je ostalih 500 radnika zanemario.

Prisutni radnici traže da im se obrati čovjek koji je kupio preduzeće.

“Pozdravljamo i pozivamo čovjeka koji je kupio firmu da nam se obrati. Poslodavac ne može ući u fabriku dok ne izmiri obaveze prema radnicima, tražimo plate i radni staž. Dok se svaki radnik ne izmiri tu poslodavac ne može ući, to dobro neka zna” – poručuju prisutni radnici.

Ovim putem pozivam sve radnike da dođu u četvrtak u 10h sa ličnim kartama i potvrdama akcija ispred zgrade Opštine – kaže predstavnica radnica Muniba Derdemez.

Podsjećamo vlasnici kompanije “M.N. Petrol” Murat i Nedžad Draglovčanin su za 128 miliona dinara kupili ovo preduzeće.

DSC_1283 DSC_1285 DSC_1286 DSC_1287 DSC_1288 DSC_1289 DSC_1291  DSC_1295

Previous articleMladost i sport su ukras Novog Pazara
Next articleHumanitarno udruženje „Tu oko nas“ pomaže samohranim majkama