Home Rubrike Vijesti U Novom Pazaru svečano otvoren sajam tekstila

U Novom Pazaru svečano otvoren sajam tekstila

398

Rasim ljajic otvara sajam u Novom PazaruSajam tekstila “Balkan Tekstil 2015” na kojem će 31 turska firma i nekoliko kompanija iz Srbije predstaviti svoje proizvode konfekcionarima, svečano je otvoren danas u Sportsko sajamskoj ustanovi “Pendik” u Novom Pazaru.

Gradonačelnika Novog Pazara Meho Mahmutović poželio je dobrodoslicu gostima i izrazio veliko zadovoljstvo sto je Novi Pazar i ove godine domaćin sajma tekstila.

Ambasador Turske u Republici Srbiji Mehmet Kemal Bozaj istakao je da su odnosi ozmeđu Srbije i Turske svakoga dana sve bolji i bolji i da se nada da će u budućnosti bratstvo između ove dvije zemlje biti sve jače.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su se u Novom Pazaru prethodnih dana čule mnoge negativne stvari. Da su neki huligani pozivajući se kao navijači sebi dali za pravo da igračima prislanjaju pištolj na glavu.

“Ovo nije Kolumbija. Novi Pazar je grad mira i dobrih ljudi i takvu sliku želimo da pošaljemo”, rekao je između ostalog Rasim Ljajić.

Sajam tekstila, koji četvrti  put ove godine organizuju kompanija “Meridijen” i grad Novi Pazar, trajaće do subote, 28. februara.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 12

11

55

 

Previous articlePrijepolje – U petak akadameija i šetnja povodom ZLOČINA U ŠTRPCIMA
Next articleDr. Cerić: Iz Mekke svijetu upućena poruka mira i saradnje