Sajam tekstila svečano otvoren u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sajam tekstila “Balkan Tekstil 2015” na kojem će 31 turska firma i nekoliko kompanija iz Srbije predstaviti svoje proizvode konfekcionarima, svečano je otvoren danas u Sportsko sajamskoj ustanovi “Pendik” u Novom Pazaru.

Na samom početku prisutnima se obratio gradonačelnik Novog Pazara dr. Meho Mahmutović i istakao da je danas otvoreni sajam idealna prilika za ovaj grad i privrednike u njemu koji će moći da posluju sa raznim firmama iz Turske.

Generalni direktor Meridyen grupe Ouz Jaldžin istakao je da grupa na čijem je čelu pokušava da razvije saradnju i sajam pružajući svoje najbolje kvalitete firmama u Srbiji.

Ambasador Turske u Republici Srbiji Mehmet Kemal Bozaj naglasio je u svom govoru da je svakog dana sve bolji odnos između Srbije i Turske što se tiče ekonomskog i turističkog pogleda i naveo da se nada da će u budućnosti odnos biti još bolji.

Potpredsjenik Vlade Srbije Rasim Ljajić u svom obraćanju prisutnima dotakao se loše slike koja je prethodnih dana, kako kaže, opisivala Novi Pazar.

„Pojavili su se neki ludaci koji su sebe nazvali navijačima i dali sebi za pravo da pištoljem prijete igraču zato što je na utakmici promašio penal. Neće ovo biti Kolumbija!“, naglasio je između ostalog.

Presjecanjem vrpce zvanično je otvoren sajam „Balkan Tekstil“.

Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img