Uručene promocije u Okrugloj sali Internacionalnog univerziteta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svjetiljka znanja I uspješnih ljudi I danas promovisala pozitivne vrijednosti studenata I profesora.

Naime, u Okrugloj sali Internacionalnog univerziteta danas su upriličene četiri promocije.

Uručeni su međunarodni ORACLE sertifikati drugoj generaciji ORACLE akademije studentima departmana za Prirodno-tehničke nauke, koji su u prethodnih 11 mjeseci pohađali kurs iz oblasti baze podataka I objektno-orijentisanog programiranja I na kraju ga uspješno položili.

Nakon dodjele ORACLE sertifikata uslijedila je I promocija drugog broja časopisa Junajt . Treba napomenuti I to da je Junajt prvi međunarodni časopis čiji je izdavač Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.

Časopis Junajt je multidisciplinarni časopis koji pokriva sve teme iz oblasti informacionih tehnologija I ekonomije I čiji naučni odbor čine eminentni profesori iz 7 različitih evropskih zemalja, kako tom prilikom naglasi dekan prirodno-tehničkih nauka dr. Muzafer Saračević.

Treća promocija koja je danas upriličena na Internacionalnom univerzitetu bila je predstavljanje akreditovanog seminara pod nazivom “ Podrška izradi I primjeni multimedijalnih sadržaja u nastavi”, a nakon nje uslijedila je I četvrta promocija, ovoga puta najava konferencije pod nazivom “Pedagoški razvoj individue u eri informacionih tehnologija”, koja se realizuje u saradnji sa departmanom Pedagoško-psiholoških nauka.

Nakon uspješne promocije ove četiri oblasti, uslijedile su izjave za medije. Rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru dr. Suad Bećirović istakao je da ga raduje saradnja sa ORACLE akademijom koja je omogućila bespaltno usavršavanje studenata u programiranju, kao I po prvi put dobijena akreditacija seminara od strane zavoda za unapređenje obrazovanja I vaspitanja.

Dekan departmana za Prirodno-tehničke nauke dr. Muzafer Saračević govorio je važnosti danas održane četiri promocije.

Prof. dr. Šemsudin Plojović govorio je o samoj važnosti časopisa Junajt I o njegovoj ozbiljnosti, obzirom da su u njegov rad uključeni eminentni stručnjaci sa raznih visokoškolskih ustanova širom Balkana.

Internacionalni univerzitet danas je još jednom pokazao da je sunce znanja I dom perspektivnih ljudi. Iz dana u dan njegov sjaj postaje sve jači promovišući pritom mladost I stručnost svog kadra.

Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img