Home Rubrike Vijesti Bisera: Pijani policajci su mi brutalo pretukli brata, u policiji trvde suportno

Bisera: Pijani policajci su mi brutalo pretukli brata, u policiji trvde suportno

587
0

Tridesetosmogodišnjeg Hasredina Plojovića iz Lukara u nedelju oko ponoći pretukli su pripadnici interventne jedinice, kaže njegova sestra Bisera. U Policiji tvrde suportno.

Ona dodaje da razloga za brutalnu reakciju policije nije bilo, i da su prebili samo zato što se nije odazvao na sudski poziv.

“Policja je došla u nedelju oko 22:30h i nasilnički se ponašali prema mom bratu Hasredinu – Hasu. Bilo je kasno i mi smo spavali. Kada su pokucali na vrata i pozvali Hasredina da izađe, on rekao je samo da se obučem i izlazim. Međutim jedan od policajaca je upao u kuću, vezao i potom tukao mog brata. Drugi policajac koji je bio u vidno u pijanom stanju je lomio prozore na kući. Mene su policajke izvele iz kuće da ne bih gledala kako se iživljaju nad mojim bratom” – priča vidno potresena Bisera.

Ona tvrdi da su Hasredina tukli cijelim putem dok su ga vodili kroz selo.

“Haso nije pružao nikakav otpor, ali oni su ga bili. Ubili su ga, unekazali su ga. Bubrege su mu obili. Aman kako je to pucalo” – kroz suze priča Bisera.

Bisera je živela u kući samo sa bratom, roditelji su im umrli prije nekoliko godina. Ona sad spava u kolima jer joj je kuća domolirana.

Kaže da neće odustati od borbe za pravdu.

“Pokušala sam da dođem do načelnika policije ali nije htio da me primi. Kada sam pitala za imena policajaca koji su bili mog brata nisu htjeli da mi kažu. Tamo štite jedi druge, plaše se da govore. Ne daju mi da vidim brata. Zbog toga sam se obratila i zaštitniku građana Saši Jankoviću putem video linka.”

Hasredin Plojović se trenutno nalazi u okružnom zatvoru u Novom Pazaru. Sudija Zlatan Kurtović mu je odredio pritvor od 30 dana i dodijelio advokata po službenoj dužnosti, Rešada Čakaru.

Načelnik policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić kaže da je rijeć o kriminalcu.

“Taj čovjek je kriminalac i za njim je početkom januara 2015. raspisana je potjernica. 22 februara se saznalo da se krije u porodičnoj kući, da bi u nedjelju policija otišla da ga privede.
On je u tom trenutku nasrnuo na policiju sekirom prijeteći da će ih sve pobiti, kao i sebe.Tada je policija u upotrebila silu, savladala vezala i dovela Hasredina u stanicu. Određen mu je pritvor u okružnom zatvoru u Novom Pazaru a slučaj predat nadležnim organima – kaže za Agenciju SANA načelik Terzić.

On je istakao da policija nije prekomjerno upotrebila silu i da je sam Hasredin sekirom polupao prozore na kući.

Kako će se ova priča završiti ostaje da se vidi.

DSC_1210 DSC_1209 DSC_1207 DSC_1206 DSC_1205 DSC_1204 DSC_1203

Previous articleAlmina Hazirovića napao sin ginekologa
Next articleUručene promocije u Okrugloj sali Internacionalnog univerziteta