Home Rubrike Vijesti Pretres: “Položaj Bošnjaka u Srbiji“

Pretres: “Položaj Bošnjaka u Srbiji“

314
0

Na dan maternjeg jezika, neprimjerene izjave upućene državi Srbiji od strane predsjednika BNV. Gost sinoćne emisije Pretres šef kluba vijećnika „Za Bošnjake , Sandžak i Muftiju“ pri BNV, dr.Jahja Fehratović.

„Jedan častan datum obilježen na nečastan način“, rečenica je kojom je dr. Fehratović započeo svoje izlaganje, objasnivši otkuda obilježavanje ovog datuma.

Gospodin Fehratović se složio sa konsatacijom medija da se ovaj skup može nazvati skupom stranke SDA, jer Ugljanin sve više instituciju BNV pretvara u nešto sto se može nazvati ekspozitura SDA sandžaka.

Ono što je svima upalo u oko je da ovaj skup većina vijećnika Ugljaninove liste nije podržala svojim prisustvom.

„Ni njihovi vijećnici se nisu baš složili sa ovim što se je događalo u petak, i to je nešto što je, po meni, da sam u poziciji Ugljanina, alarmantno,“ istakao je Fehratović.

I dok se Ugljanin predstavlja kao borac za prava Bošnjak, svi se dobro sjećaju njegovog drugovanja sa Koštunicom, donošenje ustava Srbije kojim nanosi štetu Bošnjacima. U emisiji se dr. Fehratović prisjetio tih dana.

Nad Bošnjacima ima diskriminacije, ali su oni za to samo krivi, kazao je dr. Fehratović. Iako dobro tumači riječ „šovinizam“ on se ne bi usudio da državu tako nazove.

Ugljaninove izjave se posljednih mjeseci uopće ne poklapaju, što je kulminiralo ovakvim nastupom, ističe gospodin Fehratović.

Nermina Rebronja

Previous articleMOK uspješno organizirao predavanje Seada ef. Jasavića u Rožajama
Next articleRadnici složni: “Mi ne damo našu fabriku, jer smo sve to mi svojim znojem zaradili”