Đerlek: Ugljanin nanosi štetu Bošnjacima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

„SNP ima obavezu i pravo da uvijek reaguje na neprimjerene izjave Sulejmana Ugljanina, koji kontinuirano već 25 godina svojim takvim izjavama konstantno šteti Bošnjačkom narodu, i svima nama koji živimo u ovom dijelu Srbije“, rečenica je kojom je Mirsad Đerlek, predsjednik SNP danas započeo press konferenciju.

„Ugljanin nema političku ideologiju“, kazao je Đerlek, naglasivši da su ovakve izjave skandalozne za čovjeka koji se 25 godina bavi politikom, jer jedan nacionalizam rađa drugi nacionalizam.

„Ono što posebno štetu nanosi jeste da taj čovjek ovakvim skandaloznim izjavama direktno utiče na naše privrednike. Mi stranih investitora nemamo, jedino što je ostalo su mala i srednja preduzeća iz Novog Pazara, i oni svoju robu prodaju širom Srbije. Takve izjave će dovesti do gašenja tih preduzeća. Nakon ovih izjava niko neće doći u Novi Pazar jer misle da smo svi mi Sulejman Ugljanin. Mi nismo Sulejman Ugljanin“, ističe Đerlek. On je kazao da mu je drago što svakodnevno SDA napuštaju mladi ljudi, koji ne podržavaju Ugljaninovu politiku, i takve ljude treba podržati.

Ova stranka javno traži od države da procesuira Sulejmana Ugljanina, Đerlek traži od predsjednice parlamenta da ukine imunitet poslanika Ugljanina, jer smatra da je ovo grubo kršenje ustava.

„Mislim da je krajnje vrijeme da država Srbija punim kapacitetom bude prisutna ovdje u Sandžaku, da svi oni koji pričaju, rade i prave probleme u Sandžaku, snose odgovornost“, zaključuje Đerlek.

 

 

Nermina Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img