Home Rubrike Vijesti Biševac: Prekinuti sa praksom selektivne primjene zakona

Biševac: Prekinuti sa praksom selektivne primjene zakona

335
0

pozitivna-crna-gora1Sve učestalije slike nasilja i upotreba oružja na ulicama Crne Gore, pa i Rožaja, zahtjevaju ozbiljnu akciju državnih organa u obezbjeđivanju mira i sigurnosti građana Rožaja, smatra članica Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Rožaje Dženana Biševac.

“Nadležne institucije moraju odgovoriti zadatku kako bi se obezbjedila puna sigurnost i zaštita imovine svim građanima, koji su, opravdano,sve više uznemireni sa svoju ličnu i porodičnu sigurnost”, navodi se u saopštenju.

Stoga je, kako dodaje, neophodno da se prestane sa selektivnom primjenom zakona, jer u suprotnom, težnje ministarstva unutrašnjih poslova kroz donošenje Zakona o oružju koji ima za cilj dodatno razoružavanje građana neće imati svrhu.

“Ukoliko želimo da Rožaje kao i svaki drugi grad u Crnoj Gori budu sigurni i bezbjedni za svakog građanina, neophodno je da nadležne institucije rade mnogo više i efikasnije i da se zakoni kvalitetno i u potunosti primjenjuju. Pozitivna Crna Gora će svojim djelovanjem omogućiti stvarnje sistema u kojem će institucije jednako štiti sve građane Crne Gore bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost”, zaključuje Biševac.

Previous articleMOK organizira predavanja Seada Jasavića u Rožajama
Next articleOsnovan Opštinski odbor Pozitivne u Plavu