Home Rubrike Vijesti Osnovan Opštinski odbor Pozitivne u Plavu

Osnovan Opštinski odbor Pozitivne u Plavu

524

PLAV OOPozitivna je danas u Plavu osnovala Opštinski odbor, a za predsjednika najmlađeg opstinskog odbora Pozitivne izabran je Mehmed Markišić, diplomirani pravnik.

Na osnivačkoj konvenciji su govorili Darko Pajović, predsjednik, Azra Jasavić, potpredsjednica kao i Mehmed Markišić, predsjednik OO Pozitivne u Plavu.

Darko Pajović: Neznanjem, bahatošću a kako kažu iz SDP-a i korupcijom, vladajuća klasa je dovela Crnu Goru u zonu ekonomske nemaštine i praznih novčanika građana. Dok se kupuju nova službena kola, plaćaju visoki telefonski računi državnim funkcionerima koji udobno sjede u foteljama vlasti, građani jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Ne može država biti nekome majka, nekome maćeha a nekome nijedno ni drugo. Ovo društvo je nastalo na solidarnosti, pomoći onima koji nemaju, a današnja vladajuća klasa je tokom dvije I po decenije napravila ogromni jaz između bogatih i siromašnih. Ovih drugih je sve više, ali oni to dragi prijatelji ne vide jer oni imaju i ne zanimaju ih oni koji nemaju.

Za 25 godina pokazali su sve što znaju i umiju i oni bolje ne znaju. Zato je vrijeme za nove ljude i poštrn odnos prema građanima i državnim interesima.

Naš politički prioritet je smjena ove i ovakve vlasti, kao i snažna podrška procesu EU i NATO integracija.

Mehmed Markišić: Pozitivna Crna Gora u Plav dolazi da ponudi nešto novo i da sprovede ideju iza koje odgovorno i časno stoji. Mi smo za promjene i mi hoćemo promjene i želimo svima reći: dosta je bilo nazadovanja, planski sprovođenog iseljavanja stanoviništva, ulijevanja straha u kosti sirotinji i ucjenjivanja da ukoliko ne budu lojalni da će im biti ukinuta socijalna davanja, partijskog zapošljavanja gdje su oni koji su sposobni i stručni i bili najbolji studenti na fakultetima marginizovani i nijesu mogli doći do radnog mjesta samo zato što se nisu pokorili da budu pripadnici određene politicke strukture.
Šta je naš zadatak i šta mi treba da radimo u Plavu nije nam teško znati, dovoljno je samo da ne radimo ovo što već dvije decenije rade sve vlasti u Plavu, a ovdje u Plavu svi trenutni politički subjekti u jednom trenutku bili su vlast i svi su imali šansu i pokazali su svoje sposobnosti i iza svojih stoje njihova djela. Plav je ostao isti ko danas ko prije 25 godina, apsolutno se ništa nije promijenilo, jedino se stanovništvo iseljava i Opština Plav negdje od 2008. godine napravila dug od preko 8 milinona eura.

Azra Jasavić:Pozitivna Crna Gora kao istinska građanska stranka zalaže se da nijedan građanin Crne Gore ne bude stranac u sopstvenoj zemlji. želimo da zaustavimo iseljavanje iz Plava kroz realnu politiku  ravnomjernog regionalnog razvoja gdje će se u Plavu ulagati u poljoprivredu, stočarstvo, drvnu industriju i prije sve ga turizam. Jer plavski kraj predstavlja najveći turistički potencijal na teritoriji sjevera Crne Gore bez konkurencije. Želimo da zaustavimo politiku (demografskog) nepovoljnog inženjeringa koju ova vlast u kontinuitetu od 90ih godina sprovodi prema Plavu. To možemo postići ako nam ukazete povjerenje jer Pozitivna interese građana Plava neće prodavati i neće s njima trgovati. Računamo na istinsku podršku plavske dijaspore u razvoju plavskog kraja kada kao partija realizujemo sve naše programske ciljeve vezane za punu vladavinu prava i jačanje institucija.

Previous articleBiševac: Prekinuti sa praksom selektivne primjene zakona
Next articleBKZ i IUNP u Belgiji promoviraju tri nacionalna projekta