Sandžaklije među privih deset u svijetu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

2233Reprezentativci Srbije Dževad Hadžifejzović i Rejhan Šmrković iz Sjenice, ostvarili su izvanredan rezultat u prvom danu kvalifikacionog takmičenja na Svjetskom prvenstvu u nordijskom skijanju u Švedskoj. Rejhan Šmrković je zauzeo šesto, a Dževad Hadžifejzović deveto mjesto. Obzirom, da prvih deset takmičara ulazi u finale, oni će nastupati u finalu koje će se održati 25. januara u gradu Falunu (Švedska).

Reprezentativac Srbije Dževad Hadžifejzović povodom ovog plasamana kaže: Ovo je veliki uspjeh, prvi put u historiji reprezentacija Srbije je u finalu jednog ovakvog elitnog takmičenju najvišeg nivoa. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, na dan odlaska za Švedsku imao takmičenje na Balkan kupu, gdje sam osvojio dvije srebene medalje, onda naporan put od 3000 km do Švedske koji je dodatno uticao na umanjenje opšte forme, tako da mogu reći da je ovo dobar rezultat. U odličnoj sam formi, očekujem još bolje rezultate u predstojećem takmičenju.

Inače, reprezentativci Srbije Rejhan Šmrkovič i Dževad Hadžifejzović su jedini takmičari koji su na ovo svjetsko prvenstvo otputovali kombijem i sitigli dva dana pred sam start, dok su reprezentativci drugih država stigli u Švedsku avionom, nedelju dana pre starta. Iako treniraju u jako teškim uslovima, bez određene finansijske pomoći i bez sponzora, Rejhan Šmrković i Dževad Hadzifejzović ostvaruju zapažene rezultate skoro na svim takmičenjima. Nadamo se, da će posle ovih rezultata i reprezentacija i država imati puno više razmjevanja za njih.

Direktan prenos finala svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju možete pratiti na Eurosportu 25. februara.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img