Home Vijesti Kada će Ugljanin početi raditi onako kako govori?

Kada će Ugljanin početi raditi onako kako govori?

280
0

Predsjednik BNV-a dr.Sulejman Ugljanin u posljednja dva mjeseca redovito je održavao press konferencije za novinare. Na konferencijama je govorio o raznim temama društva, međutim u mnogima od njih je bio kontradiktoran.

Na press konferenciji održanoj 14. januara ove godine Ugljanin je naglasio da će od tog dana narodni poslanik u Skupštini Srbije Enis Imamović preuzeti rukovođenje svim aktivnostima stranke u toku 2015. godine, kao i to da će ubuduće on biti zadužen za pitanja novinara. „Ja ću se sa mojim kolegama maksimalno posvetiti radu na bošnjačkom jedinstvu, odnosno radu u BNV“, rekao je Ugljanin tom prilikom.

Dvadesetak dana nakon ove press konferenicje, uslijedila je nova na kojoj se govorilo o donošenju rezolucije, koju je također predvodio DR Ugljanin, a iza njega stojao Imamović. Mnogi su već tada uvidjeli da Ugljanin nije ispunio riječ datu na prethodnoj konferenciji, te da i dalje funkcionira na dvije strane.

Na press konferenciji za novinare održanoj 4. februara ove godine, na pitanje novinara SANA novinske agencije: „Zašto predstavnicima liste ‘ Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju’ nije omogućeno da održe sjednicu u prostorijama BNV-a, Ugljanin je odgovorio da te prostorije služe samo za rad administracije i rad stručnih službi, te da nisu namijenjene za držanje političkih govora i da to nikada neće biti dopušteno.

Međutim, pravila koje Ugljanin nameće, po svemu sudeći, važe za sve, osim za njega i njegovu stranku. Izgleda je, na narednoj sjednici BNV Ugljanin zaboravio da je rekao da te prostorije nisu za političke govore, pa je tom prilikom „opleo“ po, kako kaže, vladajućoj garnituri na krajnje stranački način.

Mnogi se sa nevjericom pitaju da li će Ugljanin, kao predvodnik najvećeg legitimnog tijela Bošnjaka konačno početi raditi onako kako govori i ispuniti obećano?

Hamza Škrijelj