Home Rubrike Vijesti Snežana Nikolić: Sa 16 godina prihvatila Islam a danas ponosno nosi ime...

Snežana Nikolić: Sa 16 godina prihvatila Islam a danas ponosno nosi ime Hurija

433

Turbulentan i težak život naterao je da potraži utočište i smiraj. Pronašla ga je u prihvatanju Islamu.

Rođena u Smederevskoj Palanci kao Snežana Nikolić, a danas ponosno nosi ime džennetske žene, Hurija. Mlada ali jaka ličnost, sa 16 godina vraća se Islamu.

Bez straha i otvoreno govori o svom životu u „Ženskom muhabetu“, slikovito, prisjeća se svakog detalja. Tražila je odgovore šta je svrha života na zemlji, ko je Bog, kako Isus može biti Bog a bio je čovjek­? Sve odgovore pronašla je u Islamu. Prisjeća se svih ljepota koje je primećivala u Islamu prije samog izgovaranja šehadeta.

Postila je Ramazan i prije nego je postala muslimanka, „Osjećala sam se moćno u trenucima posta“, kaže Hurija.

Šehade je naučila kroz igru sa drugaricama, a kasnije nakon osnovne škole iz velike ljubavi i radoznalosti naučila je i ostale dove. Majka je prihvatila takvu, ali nije prihvatila da se pokrije.

Šehade je izgovorila u Altun Alem džamiji pred hafizom Irfan ef. Malićem, i ubrzo nakon toga, upotpunila svoju vjeru hidžabom, uprkos protivljenju njene majke.

Ostala porodica se je odrekla, kako priča i sama Hurija, rekli su joj da je porušila manastir i da je ona bruka za njihovu porodicu.

Iako sada živi sama u iznajmljenom stanu, nije odustala, snaga imana i ljubav prema Islamu je nosi da i dalje uspije i bude primjer mladima.

Njena poruka u emisiji upućena je roditeljima koji brane svojim kćerima da nose hidžab. „ Pokrivanje nije smetnja ono je zaštita, koja poboljšava odnos među ljudima i zbližava ih,“-kaže uporna i hrabra Hurija Nikolić.

Ne propustite da odgledate ovu po svemu posebnu emisiju. Nadam se da će mnogi iz njene životne, iskrene priče izvući brojne pouke.

Nermina Rebronja

Previous articleInternacionalni univerzitet na 8. mjestu u Srbiji – Državni na 12. mjestu
Next articleU Novom Pazaru obilježen Dan djece oboljele od raka