Home Rubrike Vijesti U Novopazarskoj banji održana promocija književnog stvaralaštva Ćamila Jukovića

U Novopazarskoj banji održana promocija književnog stvaralaštva Ćamila Jukovića

349
0

1U plavoj Sali Specijalne bolnice Novopazarske banje promocija književnog stvaralaštva Ćamila Jukovića, žitelja Novopazarske banje. Na književnom skupu o njegovom djelu govorili su : prof. dr Redžep Škrijelj, ,književnik Enes Halilović, profesori Srpskog jezika Adnan Camović I Ramiz NANI Šaćirović.

Veče je bilo izuzetno posjećeno od strane poznatih društvenih radnika kao I omladine.

Autor djela sa promocije Ćamil Juković kaže da su mu osećanja bila pomiješana, nije mu prvi put da stane pred kamerama, ali ga broj osoba i atmosfera zbuniše. Dočekujem i ispraćam prijatelje sjedeći. U besedama koje čuh ne mogah da prepoznam sebe, možda je to neki moj ,,dvojnik”, a ja ni kriv ni dužan moradoh da kažem nekoliko rečenica, reče Juković.

2

Juković se svima zahvalio I putem društvene mreže facebook riječima: ,,Da se zahvalim svima i još jednom HVALA VAM OD SRCA.

Prof. Dr. R. Škrijelj reče otprilike ovako ,, Ovaj događaj bi trebao da bude zlatnim slovima upisat u analima ove ustanove”
A kome to reče? Niko ama baš niko od banjskog osoblja nije bio prisutan??

Žao mi je što nisam mogao da ,,registrujem ” sve prisutne i da se sa svima pozdravim, nadam se razumeće me.

Riječi Jukovića što nikog ne ostaviše ravnodušnim su ,, Kad pročitate ,,Vjetrove pešteri” , proučite Fatihu mom rahmetli sinu.”
O veličini autora govore njegovi prijatelji, njegova djela koja su nastala u danima punim iskušenja. Knjige odišu iskrenošću, stvarnim likovima, tjerajući čitaoce na suze.

Dženefa Zećović

Previous article‘Mladi i ambiciozni stručnjaci – Bujrum u vrh BDZ-a da stručno rješavamo naše probleme’
Next articleUgljanin: Bošnjacima se onemogućuje potpuno obrazovanje na maternjem jeziku